Jestli se nudíte, navlékněte si třeba pejska. Umí to MSQRD

Už jste to určitě viděli. Třeba u kamarádů na Facebooku. Na fotce je jejich obličej, ale je převlečený do zvířátka nebo bláznivého make-upu. Pokud si to chcete vyzkoušet taky, hledejte aplikaci MSQRD. Ano, jméno je na první pohled divné, ale vysvětlení je prosté. MSQRD je zkratka pro masquerade, tedy česky maškarádu.

Aplikace se letos stala velkým hitem. Je zdarma pro Android i iOS a funguje překvapivě skvěle. Můžete si s ní měnit obličeje na fotkách i na videu. Ovládání je triviální. Prostě si aplikaci nainstalujete a hned vidíte, co se bude dít. Aplikace totiž automaticky přepne na přední fotoaparát (lze to změnit podle potřeby) a na displeji tak uvidíte svůj obličej převlečený do nějaké masky.

Na výběr jich je docela dost. Základní a pak další najdete v záložce katalogu. Tyto další masky se musí nejdříve nahrát, což chvíli trvá a hlavně to vyžaduje připojení k internetu. Když si masku vyberete, tak buď zmačknete spoušť fotoaparátu nebo začnete natáčet video. Snadné jako facka. Výsledek pak můžete sdílet podle potřeby.

Co zaujme asi nejvíc, je chytrý systém, který za virtuálním oblékáním masek stojí. Je velmi chytrý, takže maska sedí na každém obličeji naprosto přesně a v podstatě přirozeně. Navíc, oproti dřívějším pokusům na toto téma se maska přizpůsobuje, takže můžete s obličejem natáčet, kývat, můžete dělat grimasy, křenit se, vyplazovat jazyk a maska se tomu všemu přizpůsobuje. Funguje to vážně parádně, až si budete říkat, jak je to vůbec možné.

Ale je tady i „ale“. Zábava to na chvíli rozhodně je, můžete se s pár fotkami pochlubit, ale v principu je to aplikace především pro děti a řekněme mládež. Děti se s MSQRD vyřádí parádně, dospělého to prostě po chvíli přestane bavit. Spíš ho to zaujme po technické stránce. Jenže proč kritizovat něco, co je zadarmo. Takže si to stáhnete, vyzkoušíte a sami usoudíte, jestli vás to zabaví na pár chvil nebo masky využijete dlouhodobě. A to je na mobilních aplikacích to skvělé.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Aplikace a restaurace? Máme pár tipů
Nahoru