EET čeká druhé čtení. Koalice chystá taktické pohyby proti obstrukcím.

Zákon o elektronické evidenci tržeb budou poslanci ve druhém čtení projednávat v pátek 18. září. Na tomto termínu se na včerejším jednání dohodli lídři koalice.

Opozice již dříve avizovala, že chce schvalování zákona blokovat rekordně dlouhými obstrukcemi. Vládní koalice proti obstrukcím ve sněmovně podle vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka chystá „taktické pohyby“. Podle premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky mezi opatření patří prodloužení večerních jednání dolní komory nebo omezení opakujících se řečnických vystoupení. Řekl to včera po jednání koaliční rady. „Není možné, aby jedna třetina nebo pětadvacet procent sněmovny blokovalo vůli většiny změnit zákony,“ uvedl Bohuslav Sobotka.

S námi vám žádná důležitá informace o e-tržbách neuteče

Informace o plánovaném systému elektronické evidence tržeb (e-tržeb) najdete na Modrém blogu na jednom místě. Pokud o žádnou důležitou informaci nechcete přijít, nechte nám na sebe e-mail a my Vám o všech důležitých novinkách dáme vědět.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek EET a off-line režim: Kdy se vás (ne)týká
Nahoru