Elektronická evidence tržeb nově jako e-tržby. Má i své logo

Elektronická evidence tržeb je běžné označení chystaného způsobu získávání informací od podnikatelů. Finanční správa ovšem zveřejnila nové logo a zkrácené označení, které usnadní pojmenovávání tohoto systému. Namísto EET se tak budeme častěji setkávat s označením e-tržby.

Zavedení zjednodušeného označení e-tržby má zjednodušit komunikaci ohledně chystané novinky. „Přestože se sousloví Elektronická evidence tržeb (EET) běžně používá, je pro rutinní používání dlouhé a komplikované. Proto jsme hledali pokud možno jednoslovné označení EET, které se dobře pamatuje a vyjadřuje co nejpřesněji jeho podstatu a smysl,“ píše se v tiskové zprávě Finanční správy. Krom nového slovního označení rovnou úřad zveřejnil i logo, které jej bude doprovázet.

To má dvě podoby, základní, ve které je pouze stylizovaný nápis e-tržby a také variantu se sloganem, který zní „Má dáti. Dal.“. „Logotyp symbolizuje jak on-line elektronickou komunikaci při procesu evidování tržeb, tak poctivost a rovné podmínky na trhu,“ píše se ve zprávě FS. Logo bude využíváno v rámci celostátní informační kampaně projektu.

.

eTržby

 

S námi vám žádná důležitá informace o e-tržbách neuteče

Informace o plánovaném systému elektronické evidence tržeb (e-tržeb) najdete na Modrém blogu na jednom místě. Pokud o žádnou důležitou informaci nechcete přijít, nechte nám na sebe e-mail a my Vám o všech důležitých novinkách dáme vědět.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek EET a off-line režim: Kdy se vás (ne)týká
Nahoru