Žebříček nejúspěšnějších filmů loňského roku. Neutekl vám nějaký trhák? A kdy vůbec začal film?

Odpočinek, zábava nebo vzdělávání – to pro nejednoho sledujícího znamenají filmy. Bez těchto pohyblivých obrázků si asi už ani nedokážeme představit život. Kam až se táhne historie filmů a jaké byli nejpopulárnější v roce 2022?  

Historie filmu, jaký známe dnes, se začala psát po roce 1895. Tehdy s velkou pompou představili bratři Lumièrovi první filmovou promítačku – kinematograf. A pak již šlo vše ráz na ráz.

Vznikly filmové formáty 9,5mm, 16 mm a 8 mm. Pak přišly na řadu magnetické pásky a VHS kazety, které vedly k masivnímu rozšíření i do rodin a běžnému užití. Po optickém a magnetickém záznamu videa přišel další revoluční krok – digitalizace. Na trh se tak dostaly „dévédéčka“ i Blue-ray disky.

Dnešní generace dětí vyrůstající na streamovacích platformách si asi už ani nedovede představit, že dříve se chodilo půjčovat filmy do speciálních DVD půjčoven. Přesto ale stále existuje způsob, jak si zapůjčit chtěný film.

Které trháky letěly v roce 2022?

O2 Videotéka nabízí nepřeberné množství filmů. Ať už hledáte akční filmy na zpestření nudného večera nebo romanci po nedělním obědě, v O2 Videotéce najdete zkrátka všechny žánry. A co byly nejoblíbenější filmy v O2 Videotéce v roce 2022?

  1. Vyšehrad: Fylm
  2. Spider-Man: Bez domova
  3. Venom: Carnage přichází
  4. Po čem muži touží 2
  5. Poslední závod
  6. Šťastný nový rok 2: Dobro došli
  7. Prvok, Šampón, Tečka a Karel
  8. Zpívej 2
  9. Uncharted
  10. Duna
  11. Spider-Man: Bez domova (prodloužená verze)
  12. Známí neznámí
  13. Střídavka
  14. Thor: Láska jako trám
  15. Shang-Chi a legenda o deseti prstenech
  16. Mimi šéf: Rodinný podnik
  17. Mimoni 2: Padouch přichází
  18. Sám doma
  19. Eternals
  20. Free Guy
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Podnikáte? Zapojte se do projektu Odvaha za milion a ulovte si pro svůj byznys finance na reklamu, služby od O2 nebo třeba odborný mentoring
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru