Nová řešení pro Smart Cities? Ta přinese konference 5Gthon, zúčastnit se můžete i vy 

Slova jako smartphone nebo smart watch už asi všichni znají. Ale Smart Cities, tedy chytrá města?  

Už 15. února propukne akce, která pomůže změnit budoucnost českých měst. Ten den totiž odstartuje soutěž ideathon, ve které týmy budou vymýšlet návrhy inovativních řešení z oblasti Smart Cities s využitím připojení v 5G síti. A celou akci zakončí konference plná řečníků.  

Budoucnost chytrých měst se otevírá, chcete být u toho?  

Máte nápady z oblasti 5G sítí a jejich využití, o které se chcete podělit? Chcete se zapojit do vymýšlení inovací? V úterý 15. února odstartuje ideathon, s názvem 5Gthon, zaměřený na chytrá řešení pro obce a města.  
 
Co to vlastně je ideathon? Jde o soutěž, jejímž cílem je řešit problémy a přicházet s novými nápady a inovativními způsoby řešení. 

Dejte dohromady tým, zvolte si jednu z nabízených výzev a přihlaste se. Ideathon je pro všechny, kteří se nebojí nových nápadů. Dokáže váš tým za pár dnů vymyslet a rozpracovat návrh chytrého řešení, jak v konkrétních oblastech zlepšit život v českých městech? A to s využitím 5G sítě?  

Velkolepý závěr – konference plná zajímavých témat 

Celá soutěž 5Gthon vyvrcholí 22. února 2022 závěrečnou konferencí, která je našlapaná odbornými přednáškami a prezentací soutěžních návrhů s vyhlášením vítězů. Pro koho je závěrečná konference určená? 5Gthon je pro všechny, kterým záleží na rozvoji českých měst a o toto téma se zajímají. Na akci jsou vítáni i zástupci měst, státní a veřejné správy, odborníci i fanoušci z oblasti Smart Cities a 5G. Samozřejmě i zástupci inovativních firem, kteří se zkrátka chtějí podílet na využití potenciálu 5G sítí, jsou na 5Gthonu vítáni. 

Na závěrečné konferenci vystoupí například Roman Bacík, ředitel pro mobilní produkty a inovace v O2 nebo Petr Očko, náměstek pro řízení sekce digitalizace a inovací MPO.   

5Gthon pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu v rámci společného projektu 5G pro 5 měst a společnost O2 je hrdým hlavním partnerem akce.  

Program, vystupující, registrační formulář a další informace naleznete na stránce 5gthon.cz.

5Gthon v kostce
Soutěž (ideathon):
• 15. -17. 2. – tvorba soutěžních týmů a konkretizace témat
• 18. – 20. 2. 2022 – průběh soutěže
Konference:
• 22. 2. 2022 – konference, přednášky, prezentace soutěžních návrhů a vyhlášení vítězů
Formát akce: hybridní – registrace je možná na webových stránkách akce, nebo je možné sledovat online
Místo konání: O2 Universum, Praha

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek 5G síť: Extrémně rychlé připojení je příležitostí i pro firmy a veřejný sektor
Nahoru