O2 Smart Booster – vyvinuli jsme zařízení na míru českým domácnostem a malým firmám

V domácnostech i ve firmách přibývá stále více zařízení připojených k Wi-Fi sítím. Vyslyšeli jsme proto přání našich zákazníků, kteří potřebují pokrýt kvalitní Wi-Fi i větší prostory a zároveň nechtějí ručně přepínat mezi různými sítěmi. Proto jsme se rozhodli vyvinout O2 Smart Booster, který tak rozšiřuje možnosti chytrého modemu O2 Smart Box zase o kus dál.

Během několika měsíců jsme v O2 vytvořili nový Wi-Fi hardware, který je plnohodnotnou součástí naší Smart Box rodiny. Kromě technických požadavků byla důležitým cílem i co největší jednoduchost nového zařízení. Díky tomu vás nečeká žádná instalace – O2 Smart Booster stačí jen zapnout a spustit párování. Booster díky tomu od O2 Smart Boxu zabezpečeně získá jméno a heslo vaší domácí sítě. Všechna vaše stávající zařízení jsou tak bez jakékoliv další konfigurace hned připojena k internetu. Samozřejmostí je i naše Smart Wi-Fi, která zajistí nejlepší možný zážitek z bezdrátové sítě. „Z vedení výjimečných projektů, jako je O2 Smart Booster, a hlavně jejich následného komerčního spuštění mám vždy radost,“ zmiňuje produktový manažer O2 Miloslav Mikulčík.

Konečně je tu naprostá volnost pohybu se stálým připojením k Wi-Fi. Uživatel může používat více Boosterů. V kombinaci s funkcí MESH můžeme přecházet v rámci pokrytých místností či podlaží bez vyhledávání sítě a přepínání mezi zdroji Wi-Fi signálu. Vše se odehrává automaticky. „Vyvíjet inovativní věci ve velké společnosti startupovým způsobem není zrovna jednoduché. Je to vždy výrazně náročnější, než vzít v podstatě hotové řešení a přizpůsobit ho potřebám O2. Když však následně obvoláváme první zákazníky a slyšíme spokojenost, že jim Booster vyřešil problémy s domácí Wi-Fi – je to silný pocit. To co děláme, má význam a silný dopad,“ shodují se Miloslav Mikulčík a David Hauer – leader HW testingu.

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Jako první na světě představujeme funkci AR Wi-Fi. Dostupnost sítě si díky ní můžete měřit prostřednictvím rozšířené reality
Nahoru