O2 patří mezi nejlepší tuzemské zaměstnavatele, rozhodli studenti

Společnost O2 Czech Republic se v osmém ročníku prestižního tuzemského projektu Top Zaměstnavatelé 2019 umístila v sekci Telekomunikace na druhém místě. Organizátorem akce byla i letos Asociace studentů a absolventů. O konečném pořadí hlasovalo přes 11 500 vysokoškoláků.

Toto umístění je znakem toho, že nás studenti a pro nás potenciální budoucí zaměstnanci, vnímají velmi dobře. Jejich zájem se u nás snažíme dlouhodobě podpořit například Internship programem, který funguje už šestým rokem.

„Spoustu lidí, co tu aktuálně pracuje, u nás začalo už při škole a O2 bylo jejich prvním opravdovým zaměstnáním, kolegy z Internshipu tu potkávám dodnes,“ komentuje výsledek Andrea Bačíková z týmu HR marketingu, která spolu s Filipem Bajkem cenu přebírala. „Jsme rádi, že nás studenti dostali na druhé místo. V našem Internship programu se jim snažíme vyjít maximálně vstříc, aby zvládli skloubit své první zaměstnání a školu. Právě takové lidi, kteří dělají „něco navíc“, tady vidíme rádi,“ dodává. Studenti přinášejí celou řadu svěžích nápadů a nové pohledy na zajeté postupy.

„Díky Internship programu se nám daří podchytit talentované a šikovné lidi už na škole a přivést je k nám. Celkově prošlo tímto programem 295 studentů a mnoho z nich u nás už zůstalo,“ doplňuje Veronika Housková z týmu Vzdělávání, který Internship program organizuje. V tomto roce u nás máme 28 stážistů po celé republice. Nejvíce oceňují, že jsou plnohodnotnou součástí týmu, kde pracují na reálných projektech, při kterých se toho nejvíce naučí. Zároveň jim nabízíme i celou řadu rozvojových a poznávacích aktivit. Letos navštívili například datové centrum nebo přenosové vozy O2 TV. Vyzkoušeli si i práci našich kolegů na prodejnách, call centrech nebo v praxi s techniky v rámci programu Jeden den se zákazníkem. Také se pravidelně účastní dobrovolnických projektů s Nadací O2.

Vítězem napříč obory se stala firma Škoda Auto. Skokanem roku je pak tuzemská pobočka společnosti Nestlé. Kompletní výsledky najdete zde.

 

Jakub Olšanský Autor článku
Jakub Olšanský
Pro Jakuba jsou telekomunikace koníčkem. Zajímá se o novinky, mezi které patří sítě 5G či C-Roads nebo Big Data. Rád si o těchto nových trendech povídá i s odborníky z O2, se kterými připravuje zajímavé rozhovory.
Související článek Designové kousky značky Samsung teď od O2 dostanete za bezvadné ceny. Díky novým FREE tarifům si v nich navíc užijete dvojitou porci dat
Nahoru