Audioknihou roku 2017 je hororové „TO“. Přehled těch nejlepších najdete i v O2 Active

Ceny O2 Audiokniha roku 2017 byly rozdány a my jsme byli přitom. Jsme totiž hlavním partnerem ankety a také propagátorem audioknih, které našim zákazníkům nabízíme prostřednictvím portálu a aplikace O2 Active.

Slavnostní předávání se uskutečnilo 3. května v pražském kině Atlas, kde se role moderátora zhostil herec Tomáš Hanák. Pořádající Asociace vydavatelů audioknih (AVA) ocenila nejlepší díla už popáté. V celkem deseti kategoriích se tentokrát utkalo více jak osmdesát titulů. Absolutním vítězem se nakonec stal kultovní hororový román Stephena Kinga s názvem „TO“, který své celkové vítězství potvrdil i prvním místem v kategorii Nejlepší audiokniha – vícehlasá četba.

Zvláštní cenu za mimořádný přínos v oblasti audioknih a mluveného slova, která se uděluje od roku 2015, převzal dramatik, scénárista, spisovatel, herec i autor písňových textů Zdeněk Svěrák. Ve speciální kategorii byla také udělena cena Obal roku, kterou získal román Nekonečný příběh v podání oblíbeného herce Jana Vlasáka. Z ceny se radovala například i herečka Vilma Cibulková za audioknihu Skleněný zvěřinec. Kompletní přehled všech kategorií a vítězů najdete zde.

Kromě toho byla i letos vyhlášena Cena posluchačů, kde o nejlepší audioknihu ze všech přihlášených hlasovalo více jak pět tisíc čtenářů – posluchačů. Prvenství si odnesl titul Americký sniper (Cpress) v interpretaci Bohdana Tůmy. „Vidíme, že audioknihy jsou mezi našimi zákazníky velmi oblíbené a zájem o ně rok od roku roste, stejně tak jako jejich poslech přímo z aplikace O2 Active v mobilním telefonu,“ říká Aleš Krejčí, manažer digitální inovací O2 a dodává: „Nejoblíbenějším žánrem zákazníků O2 Active jsou detektivky a thrillery, což potvrzuje i letošní hlasování.“

Deset nejlepších audioknih uplynulého roku si můžete prohlédnout a za poplatek stáhnout přímo na stránkách O2 Active.

 

 

 

 

 

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek V O2 TV odvysíláme od příští sezony kompletní hokejovou extraligu, dohoda byla uzavřena až do roku 2023!
Nahoru