K chrtům a buldočkům přibyli i vlčáci aneb běžci z O2 se pořád drží!

Běžci z O2 se nevzdávají. Nezastaví je vichr, kroupy ani jiné aprílové počasí. Pokrok je znát u všech z běžců. Důkazem je i fakt, že kromě skupiny buldočků a chrtů, o kterých jsme psali v článku zde, se vytvořila i skupina vlčáků, kam se posunuli původně pomalejší běžci.

BK_2Podporujeme se a makáme na sobě. A pořád nás to baví. Někteří z nás díky O2 Běžeckému klubu získali zdarma registrace na Sportisimo ½ maraton Praha. František Hroch, který v běžeckém klubu patří k nejrychlejší skupině chrtů, tak dostal šanci zaběhnout si svůj první půlmaraton v životě. Tak jsme ho krapet vyzpovídali :).

František pracuje v týmu O2 TV. Je mu 44 let a před pár týdny si zaběhl svůj první závodní půlmaraton. Chtěl to zvládnout pod 2 hodiny. Nakonec se mu podařilo trhnout osobní rekord a závod dal za 1:45:50, a to ještě stihnul selfie s naším předním českým běžcem Jirkou Homoláčem. Běh si zamiloval a s kolegy z týmu už nyní trénují na červnovou O2 Pražskou štafetu.

Františku, jak dlouho běháš?

„Jsem v běhu relativně začátečník. Začal jsem teprve před rokem a půl. V létě 2015 přišlo O2 s výzvou, abychom svým během pomohli Lince bezpečí, a tak jsem se do toho dal. Doslova mě to nadchlo.“

Na půlmaratonu jsi trhl osobní rekord, jak se ti to podařilo?

„Celou zimu jsem trénoval, měsíčně běhám přes 100 km. Musím ale upřímně říct, že mi k takovému času hodně pomohl O2 Běžecký klub a chtěl bych pochválit trenéry, kteří s námi pravidelně každé úterý běhají. Podle jejich pokynů jsem pak při ½ maratonu každých 5 km zvyšoval tempo a podařilo se. Jejich rady mi fakt pomohly.“

Jak ses při závodu cítil? Prošel sis i nějakou krizovkou?

„Vůbec ne. Sám jsem se tomu divil, ale cítil jsem se strašně fajn. Byla to paráda a užíval jsem si tu skvělou atmosféru závodu. Potom, co jsem doběhl, jsme se šli s přítelkyní ještě projít na Petřín, vůbec jsem necítil únavu.“

Běžci z O2 už pomalu trénují na zmiňovanou O2 Pražskou štafetu, která se koná v červnu. O jejich výkonech samozřejmě budeme informovat…:) Běhu zdar!

Nikola
#o2žije

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Které aplikace nás nejlépe rozběhají?
Nahoru