Které aplikace nás nejlépe rozběhají?

Všichni vaši kamarádi už dávno uběhli půlmaraton a váš facebook otapetovali trasami tréninků i fotkami ze závodů? Rádi byste se přidali, ale nevíte jak? Začněte běhat spolu s námi! Počínaje tímto článkem vás budeme zásobovat zajímavými novinkami a tipy, které se točí nejen kolem běhání, ale také kolem nejnovějších technologických hračiček. Ty vám totiž usnadní první kroky a zajistí, že vás začne tento druh pohybu i víc bavit. Než se odlepíte od monitoru, přečtěte si pár prvních rad.

Začni hned
runtastic-displejBěhat může úplné každý, klidně i „nesportovec“, stačí jen vhodné běžecké boty a sportovní oblečení. V zásadě platí, že byste se měli obléknout tak, jako by venku bylo o pět až osm stupňů více, než je reálná teplota. Při běhu se tolik nezapotíte a při chůzi vám zase nebude zima.  Samozřejmostí je i vhodná mobilní aplikace. Díky ní můžete sledovat, kudy a jak rychle jste běželi, a se svým výkonem se pak pochlubit třeba na sociálních sítích. To má zejména v běžeckých začátcích silný motivační efekt. Vaši přátelé vás jistě budou povzbuzovat k lepším výkonům.  Jak si ale vybrat tu, která vám nejlíp sedne?

Aplikace na běhání
Na první pohled nabízejí všechny de facto stejné funkce a liší se jen ikonkou a vzhledem. Postupně otestujeme ty nejrozšířenější – když už je tolik lidí používá, asi na nich něco bude… Můžete je vyzkoušet spolu s námi (za jménem je počet stažení a počet hodnocení platný v březnu 2015):

aplikace Google Play (Android) App Store (iPhone) Windows
  instalace hodnocení hodnocení hodnocení
Runtastic: 10-50 mil. 374 tisíc 8 tisíc 1 tisíc
Nike+ Running: 10-50 mil. 312 tisíc 44 tisíc 11 hodnocení
RunKeeper: 10-50 mil. 272 tisíc 37 tisíc nenabízí
Endomondo: 10-50 mil. 230 tisíc 4 tisíce 1 tisíc
Sports Tracker: 5-10 mil. 114 tisíc 3 tisíce 329 hodnocení
Strava: 1-5 mil. 113 tisíc 14 tisíc nenabízí

Správná volba trasy
150205-Strava Global HeatmapPokud zrovna nestojíte o to, aby se kolem vás míhaly postavy trénovaných atletů, mrkněte na nejvyužívanější trasy běžců. Firma spravující aplikaci Strava totiž všechna nasbíraná data převedla do tzv. heatmapy., Snadno se tak zjistíte, kudy a jak moc lidé běhají (nebo jezdí na kole). Vytížené trasy jsou výraznější než ty méně používané. Ostatně, podívejte se sami (odkaz: http://labs.strava.com/heatmap/).

O2 je partnerem RunCzech
O2 je jedním z oficiálních partnerů prestižního seriálu běžeckých závodů RunCzech. Sezónu zahájil 1/2Maraton Praha 2015 v sobotu 28. března. A na běžeckém blogu můžete sledovat, jak běhají O2 Guru a další zaměstnanci O2.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru