SMSka, která umí pomáhat – v novém flexi kabátě

Stačí jedna SMS a pomáháte. Na to už jsme si za 13 let existence dárcovské SMS, tzv. DMS, zvykli. Nově přibyla možnost trvalého příkazu a volby ceny daru na 30, 60 nebo 90 korun. O2 je provozuje ve své síti zcela zdarma bez nároku na provize z odeslaných částek. Kolik se jich doposud odeslalo, komu peníze pomáhají a jak to vlastně celé funguje?

Technologie pomáhají

Dárcovské SMS jsou jednou z nejrozšířenějších forem, jak Češi přispívají na dobročinné účely. Je to totiž jednoduché a transparentní. Není proto divu, že během 13 let bylo odesláno 19 milionů SMS a vybráno více než půlmiliardy korun.

Na Velikonoce roku 2004 běžel v České televizi charitativní pořad Pomozte dětem. A diváci měli unikátní příležitost jednoduše darovat pomocí svých mobilních telefonů. Byla to světová premiéra. Ještě nikde se nestalo, aby se mobilní operátoři v dané zemi rozhodli podpořit dobrou věc a shodnout se na jednotných podmínkách.

Mobilní dárcovství se nyní posouvá ještě dál. Dárci budou moci jednou SMS poslat kromě oblíbené třicetikoruny, také 60 a 90 korun. Navíc mohou podporovat oblíbený projekt trvale – opět pouze jednou zprávou.

DSC00159

Marta Jandová a Marie Doležalová posílají novou DMS.

 

Jak na to?

30-60-90, jednorázově i trvale. Stačí vzít do ruky mobil a jednou textovkou poslat vybranou částku.  Jednorázovou DMS pošlete na číslo 87 777 ve tvaru:

DMSmezeraHESLOPROJEKTUmezera30, DMSmezeraHESLOPROJEKTUmezera60 nebo DMSmezeraHESLOPROJEKTUmezera90.

Pokud chcete projekt podpořit trvale, tak aby zvolenou částku dostávala nezisková organizace měsíc co měsíc, do zprávy na číslo 87 777 napište:

DMSmezeraTRVmezeraHESLOPROJEKTUmezera30, DMSmezeraTRVmezeraHESLOPROJEKTUmezera60 nebo DMSmezeraTRVmezeraHESLOPROJEKTUmezera90

Trvalou podporu můžete kdykoliv bezplatně odvolat zasláním SMS ve tvaru STOP HESLO.

DSC00114

Tisková konference k nové verzi DMS.

 

Kde peníze pomáhají?

„Dárcovské SMS využívají jen prověřené neziskové organizace, které mají veřejnou sbírku. V současné době je jich více než 300,“ počítá výkonná ředitelka Fóra dárců Klára Šplíchalová. Nejvíce se podporují projekty pro lidi se zdravotním postižením a nemocné, následuje pomoc dětem a mladým lidem a sociálně znevýhodněným. Mobilní sítě se také prohýbaly pod náporem DMS vždy, když světem otřásla nějaká katastrofa.

Z každé částky přijde neziskové organizaci 29, 59 nebo 89 Kč. Mobilní operátoři vše poskytují bezplatně. Koruna jde na provozní náklady a rozvoj projektu, který spravuje Fórum dárců. Pokrývá technické a organizační zajištění projektu, včetně servisu pro neziskové organizace a veřejnost.

Na novém webu www.darcovskasms.cz naleznete detailní návod jak DMSky posílat. A také možnost filtrovat, koho chcete podpořit, prostřednictvím témat a podrobných informací o projektech.

Veřejnou premiéru nových DMSek si užijte opět před Velikonocemi – 15. dubna v charitativním pořadu Pomozte dětem v České televizi.

Kuřeti zdar!

– Aneta, #O2žije  –

Foto a zdroj: Pomozte dětem

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Gesto desetiletí: Zvítězila naše podpora Linky bezpečí
Nahoru