Schůzky v kontejneru, workshopy a sbírky

Zajímáme se o věci kolem nás, proto jsme se v O2 na přelomu února a března vrhli na semináře o recyklaci odpadů, sbírku starého oblečení a telefonů a uspořádali interaktivní výstavu recyklačních koloběhů.

O2 žije recyklací

20170301_FOREWEAR_sbirka_obleceni_O2_03_Martina_KročilováPo 14 dní probíhala ve spolupráci s projektem FOREWEAR sbírka obnošeného oblečení, bot a doplňků. Ty pěkné se darovali lidem v nouzi, konkrétně neziskové organizaci Borůvka Praha, která pomáhá lidem se zdravotním postižením. Část oblečení také využijí sestry boromejky v nadaci Dobré dílo. A z nenositelného oblečení, které nelze zúročit jinak, ušije chráněná dílna Fokus Vysočina funkčně-designové výrobky. Např. zápisníky, obaly na knihy nebo mobily. A tyto ekologické výrobky využívají poté firmy jako dárky pro zaměstnance nebo partnery.

Projekt FOREWEAR byl také jedním z témat několika workshopů, na které se mohli zaměstnanci přihlásit. V O2 HUBu si povídali přímo s jeho zakladatelkou Markétou Boreckou. FOREWEAR podporuje zodpovědný společenský konzum, udržitelnost a životní prostředí a dává práci znevýhodněným lidem v chráněných dílnách.

Plno bylo i na workshopu Zero Waste domácnost, kde se řešilo, jak co nejvíce minimalizovat odpad, který tvoříme. Proč se vyplatí připravovat si obědy do práce už doma, či jak se připravit na nákupy, abychom si domů nenosili odpad. Detaily k zero waste naleznete na Love Your Home.

 Meeting v kontejneru

V průběhu akce se mohli zaměstnanci pražské centrály seznamovat s recyklačními koloběhy a největšími chytáky ve třídění. Do přízemí centrály O2 se také umístil speciálně upravený kontejner na třídění odpadu a zaměstnanci ho využívali na menší schůzky nebo posezení u kávy.

Schválně, jak jste na tom s třízením vy. Víte, kam patří víčka od jogurtů, CD nebo třeba řasenka? Mrkněte na stránku EKO-KOMu, kde naleznete odpovědi.

Aneta, #O2žije

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Konec nelegálnímu odpadu, ukažte na černou skládku
Nahoru