Buldočci nebo chrti? Běžci z O2 v tom mají jasno

Desítky kilometrů v nohách, motivace i spousta zábavy. Už od ledna v O2 funguje Běžecký klub pro zaměstnance. Každé úterý běháme pod dohledem profesionálních trenérů z RunCzech. Zdarma. Kolik nás je a proč to vlastně děláme?

Sedím v práci u počítače. Den jako každý jiný, myslím si. Ještě ale nevím, že o pár minut později udělám „životní“ rozhodnutí :). Do schránky dorazí výzva všem zaměstnancům, aby se zapojili do běžeckého klubu. Cože? Že bych konečně začala pravidelně běhat? Opravdu? A ještě s profi trenérem a zadarmo? Pohnula se ve mně špetka naděje a moji odvahu zvýšila představa blížící se plavkové sezóny. Jdu do toho!

O týden později už nás před naší budovou stepuje tak kolem třicítky. Někteří vypadají, že se s běžeckými botami snad už narodili, ale někteří jsou jako já. Neběžci. To mě uklidní. Seznamujeme se s trenéry Martinem a Aničkou. Dáme rozcvičku a pak vybíháme na 5 km trasu. Už od začátku je jasné, že se budeme muset rozdělit na dva týmy. Rychlejší a pomalejší. Už od začátku je taky jasné, že budu jasně v tom pomalejším týmu. Ale i když patřím mezi buldočky, jsem na naši skupinu hrdá a chrtům vůbec nezávidím. Možná jen trochu…:)

Je březen. V nohách máme desítky kilometrů a já se každým týdnem cítím být blíž chrtí skupině. O malinko, ale přeci. Juchů! Na konci každého tréninku se těším, co ten další zase přinese.

Něco málo o O2 Běžeckém klubu:

Nápad založit běžecký klub vznikl, protože O2 je dlouholetým partnerem RunCzech běžecké ligy, ale málokdo ze zaměstnanců o tom věděl. Proto jsem si říkal, že letos musíme celý projekt více zviditelnit a rozjet. A nejlépe do běhání zapojit i naše zaměstnance. Dohodli jsme se s RunCzech na možnosti získat profi trenéra a pustili to. Zájem mě mile překvapil. V klubu je registrovaných skoro 90 běžců a každý týden se nás schází kolem 30. Mám z toho velkou radost“ říká Vláďa Plch, zakladatel klubu a nadšený běžec (chrt).

Něco málo o našich trenérech

Martin Levý (oddíl Chrtů): Běhá už 9 let a týdně uběhne přes 50 km. Je trenérem české běžecké ligy RunCzech a zaměřuje se na Fun Run (zábavný běh). Je spoluzakladatelem projektu Mattoni FreeRun. Mimo běhání se věnuje basketbalu a vede taneční kroužky. Aby si Martin udržel váhu a po běhání nehubnul, musí denně přijímat 6000 kcal :-).

Anička Vitoušová (oddíl Buldočků): Běhá pět let a týdně naběhá zhruba 35-50km. Je koučka Mattoni Freerun ve Stromovce. Kromě běhání chodí do školy (architektura na AVU) a prodává čokoládu na letišti. Jinak stoprocentně věří, že běhání (a čokoláda) můžou vyřešit  všechny problémy lidstva :).

Pravidelné reporty o našich běžeckých útercích vám přineseme zase na Modrém blogu nebo na Facebook Kariéra v O2.

Nikola, O2 žije

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Které aplikace nás nejlépe rozběhají?
Nahoru