Dva dětské nápady se stanou skutečností. Výběr je na vás.

Projekt #lepsiskola jde do finále. Děti se v rámci něj zamýšlejí nad tím, co by chtěly zlepšit ve své základní škole. Učí se tak vnímat veřejný prostor a soutěží o celkem 100 000 korun.

Děti ze čtyř základních škol na Praze 4 mají hlavu plnou nápadů. Přes aplikaci Lepší místo poslali téměř sto návrhů na zvelebení školy nebo jejího bezprostředního okolí – od zrcadel a lepších toaletních papírů na WC, přes tipy na školní vybavení, až po bazén či vířivku. Do finále se však mohly za každou školu dostat jen tři nejlepší nápady, které dostaly plnou podporu od vedení škol.

Hlasování na jedno kliknutí

Všechny finálové nápady jsou součástí veřejného hlasování, které probíhá od 13. do 23. února 2017. Klikněte na stránky a vyberte nápad, který vám přijde nejvíce smysluplný. Můžete mu tak pomoci k uskutečnění a školákům jistě uděláte velkou radost.

Děti budou poté své návrhy prezentovat před nezávislou porotou a na základě obou hlasování budou vyhodnoceny dva nejlepší nápady, jejichž realizaci podpoří 2 x 50 000 korunami i O2.

lepsiskola_praha_4_plakat_A3

Ochutnávka z finálové dvanáctky

  • Tomáš Kadleček obhajuje nápad, přidat na školní hřiště posilovací stroje, trampolínu, lano a žebřinovou prolézačku: „Teď jsou na hřišti jen herní prvky pro menší děti a my postrádáme důvod trávit venku čas.“
  • Markéta Michalíková objasňuje vytvoření multifunkční místnosti: „Často připravujeme různá divadelní a hudební představení. Speciálně zařízená místnost by se nám hodila pro pohodlnější nácvik a podpořila by i rozvoj naší fantazie.“
  • Proč vybudovat venkovní amfiteátr, vysvětluje Aneta Krutá: „Škola hrou pod otevřeným nebem, akce, přednášky, výuka, prostě spousta inspirace venku“.
  • Dalším z nápadů je třeba pilotní rekonstrukce toalet na prvním stupni. „Chtělo by to třeba novou dlažbu, nějaké obrázky na stěnách, aby se tam malé děti cítily dobře,“ komentuje Eva Sláníčková.

Projekt zastřešuje platforma Lepší místo, pomocí níž se může na zlepšování veřejného prostoru kdekoli v Česku podílet každý. Více na www.lepsimisto.info/lepsiskola.

-Aneta, #o2žije –

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek 23 % dětí dostane svůj první mobil v předškolním věku. O jejich e-bezpečí se ale rodiče nestarají
Nahoru