Místo používání jazyka kódu raději mluví s lidmi

Nikola Chromý se celý život věnoval technice a programování. Svou první textovou hru vytvořil už v deseti letech. Jeho kariéra ale změnila směr, když nastoupil do prodejny O2 v Českých Budějovicích, kde stačil už třikrát povýšit. Jako regionální trenér se poprvé cítí spokojený.

V prodejně O2 začínal na pozici konzultanta a začátky nebyly úplně snadné. „Popravdě jsem úplně nečekal takovou náročnost práce konzultanta, ale vzal jsem to jako výzvu a za podpory manželky to zlomil,“ vzpomíná Nikola. Poté co Nikola nabyl dostatek zkušeností, povýšil na zástupce vedoucího prodejny a poté na pozici O2 Guru. Jeho ambice byly jinde. „Od chvíle, kdy jsem se dozvěděl o pozici regionálního trenéra, jsem o ni usiloval a nakonec ji i získal,“ vypráví Nikola. Každý den se tak díky své práci dostane do kontaktu s novými lidmi, když jako trenér pomáhá nováčkům k zlepšení dovedností a pracovních výsledků. A právě seznamování se s novými kolegy a dynamika jeho práce ho baví nejvíce.

Nejen práce ale i zábava

Nikola se rozhodl stmelit tým kolegů u nich na pobočce a ze své iniciativy se postarat o zábavu. Snaží se tak své kolegy motivovat nejrůznějšími soutěžemi, organizuje popracovní setkání a tím se mu podařilo kolektiv utužit. „Užít si zábavy i mimo práci týmu rozhodně svědčí a jsem rád, že to tak krásně funguje. Prakticky jsme teď jedna velká parta kamarádů,“ říká Nikola.

img_9308

Na změnu není nikdy pozdě

Nikola své vzdělání podřídil technice a programování, avšak v určité chvíli ho samotná kariéra programátora přestala naplňovat. „Uvědomil jsem si, že se moji kamarádi programátoři nedokážou bavit o ničem jiném a řekl jsem si, takhle přece skončit nechceš! Rozhodl jsem se proto rozšířit si obzory. Rok jsem učil na základní škole, psal fejetony, podnikal a zjistil jsem, že svět je mnohem větší než programovací jazyky,“ dodává Nikola. Z programování se stal koníček, do kterého zasvěcuje i svou manželku. Těší se, až mu vyroste syn a i jemu předá své znalosti. „Momentálně mám práci, která mě velice baví, šťastnou rodinu a tomu už zůstanu věrný,“ doplňuje Nikola.
Zaujal vás článek? Co kdyby vaše kariéra taky vzlétla jako raketa? Mrkněte na www.chcidoo2.cz a zkuste to u nás.

Článek byl převzat ze serveru www.denik.cz.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Když se z práce stane koníček
Nahoru