Tvořte IT budoucnost v O2

Hlavní náborářkou pro Vývojové centrum je Jitka Mrázková, která neúnavně hledá IT odborníky na různé pozice.  Koho hledáme, jaké přelomové projekty rozjíždíme a proč právě O2? Čtěte dál.

 

Jitko, nedávno jsi našla 45 IT odborníků do nově otevřeného Vývojového centra v Pardubicích. Jak se ti to podařilo?

Bylo to těžké. A to i přesto, že se na IT nábor specializuji už přes 2 roky. Ze začátku se díky našim aktivitám a informacím v mediích hlásili kandidáti sami. Pak už musel přijít na řadu „hunting“, tzn. přímé oslovování lidí na sociálních sítích apod. Když se počet přijatých pohyboval okolo 30, tak začalo fungovat doporučování. A velký přínos vidím v aktivitách, které pořádáme – veletrhy, workshopy, inzerce zamířená přímo na Pardubice nebo propagace na vysokých školách.

 

Jak probíhá výběrové řízení na takto specifické pozice? A hledáte stále i další zájemce?

Příliš se neliší od standardních dvoukolových řízení. V prvním kole se kandidát potká s kolegou z vývoje či jiné IT oblasti a prověříme ho z jeho znalostí. Kandidátům také doporučuji připravit si otázky. Je lepší, když se dotazy vyjasní hned na začátku. Zároveň to je právě specifické pro IT specialisty. Chtějí vědět, s jakými technologiemi budou pracovat, na jakém projektu, a kam je to posune, než detaily našich benefitů. Ve druhém kole se pak setkají s manažerem vývojového centra.

 

Foto_do_mailůNábor stále pokračuje, minimálně 20 lidí mám stále v hledáčku. Více se zájemci dozví ZDE. A nejlepší je, když se obrátí přímo na mě a já jim ráda se vším poradím. jitka.mrazkova@o2.cz

 

Co vlastně dělá vývojář v „IT mozku O2“? Jaký je jeho typický den?

Nejdůležitějším projektem je Simple Online Company (tzv. SOC), kdy se z hlediska IT zcela nově buduje naše společnost. Je to projekt v evropském měřítku unikátní. Více se dočtete třeba v tomto článku. Celkově má IT v O2 zelenou, stále se děje mnoho změn a vývojáři tak mají možnost dostat se k zajímavým technologiím. Stát u zrodu projektu od začátku, či možnost přinést do firmy vlastní know-how.

Pracovní den je zajímavý a pestrý, ale zmínila bych pracovní prostředí. Nechceme, aby to bylo jen o práci, ale aby se tu lidé cítili dobře. Proto jsme pro zaměstnance připravili relaxační koutky s hracími konzolemi a samozřejmostí je i dobrá káva :).

 

Je něco, proč bys právě tuto práci doporučila?

Velkým motivačním prvkem je to, že zde budujeme něco skutečně nového, co na českém trhu nemá obdoby. O2 pracuje s hodně zajímavými lidmi, technologiemi, investuje do nových věcí a nebojí se riskovat.

Jsme také otevřeni kariérním postupům. Člověk může rotovat a objevovat své další možnosti. Díky tomu si udrží motivaci a nemusí hledat uplatnění jinde. I mě osobně práce v O2 baví. Mám zkušenost, že názory se zde poslouchají a máme často „volnou ruku“. To umožňuje se rozvíjet, získat sebevědomí a stát se opravdu dobrým v tom, co děláte.

Aneta, #O2Žije

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Buďte kariéristi!
Nahoru