Hra, kterou si můžete stavět sami: Mekorama se povedla

Mekorama je trochu jako klasická arkádovka, ale ve 3D a spíš zaměřená na logiku než na akci. Máte robůtka a musíte s ním projít do cíle úrovně. Cesta logicky není nejsnadnější a případně na vás čeká několik nástrah. A když všechny úrovně projdete, tak si další můžete sestavit sami a nebo je najdete na Facebooku autora.

Mekorama je opravdu povedená aplikace. Nejen, že se dobře hraje a má nápad, ale hlavně si nové úrovně můžete sestavovat sami, nebo hrát ty, co vymysleli další hráči. V podstatě je to nekonečná zábava, navíc pro Android i iOS zdarma. Pokud vás ale hra bude bavit, můžete autorovi přispět na další vývoj. A to je rozhodně fér nabídka.

Princip hry je v podstatě snadný. Jako v arkádovce prostě musíte projít s robůtkem od startu až do cíle. Rozdíl je v tom, že každá úroveň je ve 3D, což logicky dělá průchod složitějším. Minimálně na orientaci. Úhel natočení každé úrovně si můžete nastavovat dle libosti. S robůtkem se nesmíte chytit do nějaké pasti.

Tahy jsou snadné. Kliknutím pošlete robůtka na požadované místo, pokud tedy lze projít, o což tady jde. Pokud to nejde, ukáže se vám malý křížek. Pak jsou zde různé pojízdné či spíš posuvné bloky. Tahem je dostanete tam, kam potřebujete. Někdy ale slouží jen jako pohon. Ostatně, vyzkoušejte sami, je to fakt povedené. Pokud by se vám nedařilo na řešení přijít, tak si můžete vyžádat nápovědu. Ovšem tedy jen v případě, že autorovi přispějete.

V základní hře je 50 úrovní a odkrývají se vám postupně, jak je dokážete procházet. Příjemné je, že se otevře vždy o pár úrovní navíc, ne jen ta příští. Mekorama má pěknou grafiku, ovládání pohodlné a intuitivní. Snad jen úhly náhledu na úroveň, kterou si můžete a vlastně musíte natáčet podle potřeby, by mohly být rozmanitější. V podstatě je zde několik nastavených pohledů, mezi kterými rotujete.

Co hru dělá výjimečnou, je nekonečné množství nových úrovní. Buď si je sestavíte sami v editoru a není to nic složitého nebo komplikovaně řešeného. A nebo si můžete zahrát úrovně, které již někdo jiný sestrojil. Autor je přidává na svou facebookovou stránku a nebo na twitterový účet. Nahrání je snadné, stačí načíst QR kód, který se automaticky vygeneruje pro každou novou úroveň. I to je velmi zajímavé a funkční řešení.

Mekorama nezabere příliš místa a výhodou je, že ji lze hrát i off-line, tedy bez připojení k internetu. Což už dnes rozhodně není žádná samozřejmost.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru