Povinná horská výbava pro „smartfounisty“

Zima už je konečně (snad na nějaký čas) tady. Takže ať už vyrážíte do Alp nebo do Krkonoš, bude se vám určitě hodit nějaká ta chytrá aplikace. Na následujících řádcích jsme jich pro vás pár vybrali. Rozhodně vám pomohou si zimu lépe užít (a přežít).

screenshot z aplikace

Sníh a sněhové zpravodajství

S romantickou představou závějí a zasněžených horských chat Češi neohroženě vyráží prozkoumat tuzemské i zahraniční vrcholky. Úplně prvním krokem před výběrem destinace je zkontrolovat předpověď počasí a sněhové podmínky. S tím pomůže například aplikace Sníh & sněhové zpravodajství nebo Sníh (Windows). Obě nabízejí informace o aktuálním stavu sněhové pokrývky, provozu lanovek a sjízdnosti jednotlivých sjezdovek. Dostupné jsou i aktuální snímky a videa z webkamer. První aplikace funguje pro více než dva tisíce lyžařských středisek celého světa, druhá jen pro Česko a Slovensko. Pro běžkaře je výběr aplikací trochu menší, ale Kam Za Sněhem nabízí sdílení aktuálních informací o běžkařských trasách v tuzemsku.

iSKI Czech

iSKI Czech

Podrobné informace o jednotlivých lyžařských střediscích v Česku poskytne aplikace iSki Czech. Zajímavostí je, že iSki nabízí obdoby této aplikace i pro další evropské země, kam lyžaři často vyrážejí. Nevýhodou pak je, že si musíte každou variantu stáhnout zvlášť. Anglojazyčnou obdobou iSki je Skiresort, která nabízí přehled až o pěti tisících lyžařských areálech na celém světě.

logoNezapomínejte ani na bezpečnost. Nošení lyžařské helmy je dnes už snad samozřejmostí, pro všechny případy se ale na českých horách hodí aplikace Horská služba. Umožňuje rychlé a snadné přivolání pomoci nejbližší hlídky horské služby v případě nouze. Tato funkce navíc není závislá na dostupnosti datového signálu, ale pracuje s lokalizací pomocí GPS.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru