Hexxagon vás zadarmo zabaví na dlouhé hodiny

Dnes tu máme tip na jednu klasickou hru. Nečeká vás špičková grafika ani rychlá auta nebo nabité zbraně. Přesto je to vlastně válečnická hra, v které musíte soupeře zatlačit do kouta a zabrat si co nejvíc území.

Hexagon či Hexxagon, podobných her najdete na aplikačních portálech pro Android a iPhony velké množství. Pro Android jsou obvykle zdarma včetně novějších graficky propracovanějších verzí s HD v názvu. U Applu není výběr u bezplatných her tak široký, ale zahrajete si také.

Nám se nejvíc líbila výborně hodnocená varianta Hexxagon pro Android, ale vyzkoušet můžete i další. Vždy doporučujeme vypnout otravný zvuk a případně i animace, o ty totiž v této hře nejde. A nelekněte se archaické grafiky, také o ní vůbec nejde. Naopak je to takové milé retro.

Hexxagon je v podstatě moderní a jednodušší varianta na tradiční čínskou deskovou hru Go. I tu najdete na aplikačních portálech, nám se však víc líbila právě modernější verze, která lépe odsýpá. O co jde? Hrají vždy dva soupeři. Buď proti počítači (mobilu) nebo můžete hrát s někým jiným a to i „po síti“. Záleží na konkrétní aplikaci.

Hrací deska má různé tvary, od základních po docela komplikované. Vždy ale má podobu včelí plástve. Podle typu hrací desky máte na začátku jeden až několik různě rozmístěných kamenů. Vaším úkolem je posunovat kameny tak, abyste zabrali co nejvíce políček hrací desky. Posun kamenů má samozřejmě svá pravidla.

Pokud budete táhnout na nejbližší vedlejší pole, tak se váš kámen naklonuje a políčko zabere. Pokud budete skákat dál, o řadu či dvě (víc to nejde), tak jen kámen posunete. A co když je vedle soupeř? Pokud skočíte na volné políčko vedle soupeřových kamenů, tak všechny kameny soupeře na sousedících polích získáváte a jsou vaše.

Samozřejmě stejně to platí i pro soupeře, takže musíte dobře volit, kam se vydáte. Špatný útok může totiž dopadnout katastroficky. Hra není úplně snadná, ale s postupem času si můžete nastavit vyšší obtížnost a začnete odemykat vyšší a vyšší úrovně. Většina variant hry, které jsme zkoušeli, umožňuje hraní na pokračování. Prostě si chvilku zahrajete a když se do hry třeba druhý den vrátíte, pokračujete tam, kde jste skončili.

Výhodou je i minimální nucení do nějakých nákupů a ani případné reklamy příliš neotravují. Prostě ideální zábava, která jen tak neomrzí, musíte u ní přemýšlet a přitom nezabere tolik času. Když tomu ovšem nepropadnete jako my.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru