Milionářské mobilní Vánoce, to je diamantový iPhone

Mobilní telefony jsou asi nejvíc rovnostářské zařízení na světě. V podstatě až na drobné výjimky v podobě přístrojů Vertu si i nejbohatší lidé kupují obyčejné iPhony, Samsungy nebo Sony. To třeba auta nebo i domácí elektronika existují ve variantách za stovky tisíc až mnoho milionů korun.

Přesto mají milionáři i u mobilů možnost, jak své peníze utratit. Sice funkčně dostanou stejný iPhone jako vy, třeba z našeho e-shopu, ovšem kryt bude z těch nejlepších materiálů. Má to samozřejmě tu nevýhodu, že až telefon zestárne, tak do šuplíku poputuje nejen on, ale i diamanty, zlato nebo luxusní kůže na jeho krytu. To ale majitele asi netrápí…

Úpravců mobilů, kteří předělají kryt přístroje k nepoznání a nandají na něj dekagramy zlata a karáty diamantů je hodně. Ale často je to trochu jak z pouti, snaží se na telefon dostat co nejvíc drahých materiálů, aby to vypadalo luxusně. Výsledek tak často nebývá zrovna krásný. Zde ovšem záleží na vkusu a možná je ten milionářský jiný.

Jeden z úpravců to však umí docela decentně. Jmenuje se Givori a působí ve Spojených Arabských Emirátech, kde má své obchody. Pokud byste o jeho výtvory měli zájem, tak Dubaj je z Česka snadno dostupná, pokud vám pak bude stačit výběr podle obrázků, můžete si telefony objednat on-line. Ale počítejte, že nejlevnější vyjde na 45 000 korun bez daně. V tomto případě pak zlato a diamanty nečekejte.

Modely Phantom a Carbon vypadají povedeně, mají kožená záda z prémiové kůže a speciální úpravu krytu. Phantom má kůži z aligátora (samozřejmě chovaného k těmto účelům). Kůže je navíc upravená stříbrným prachem, takže má zajímavý vzhled. To vše v přepočtu zhruba za 100 000 korun.

Ovšem na top model Givori si musíte připravit mnohem víc peněz. Patří do řady Calypso a stojí přibližně třičtvrtě milionu korun. Stejně jako další modely z této řady zdobí záda telefonu 117 plošek vykládaných černým onyxem. K tomu jsou záda pokryta drobnými diamanty, kterých je celkem 1 091 v nejvyšší kvalitě. Celkem je zde 10 karátů diamantů. Dalších 21 kamenů zdobí domácí tlačítko na předku přístroje. Přestože z telefonu zrak přechází, jak se diamanty třpytí, tak celkově je design docela zajímavý.

Další modely z řady Calypso vypadají na první pohled stejně, ale chybí jim záplava diamantů. To snižuje výrazně cenu, takže perleťové nebo malachytové Calypso stojí zhruba 150 000 korun. Dodejme, že upravený telefon umí to samé co iPhone za zlomek jejich ceny.

Bude Vás zajímat

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nový kanál o letectví v O2 TV
Nahoru