iScout je hodně chytrá krabička do auta

Mají to zatím spíš luxusní auta a za příplatek i vozy střední třídy. Mluvíme o takzvaném head-up displeji. A pak tu máme stále více populární palubní kameru, která zaznamenává provoz před autem. V podstatě taková černá skříňka, když se něco stane. To stále není vše, co třeba systém pro sledování mrtvých úhlů. Nebo systém, který se spojí s vaším smartphonem a všechny potřebné informace vám promítne na displej přímo ve vašem zorném poli. Plus hlasové ovládání.

Těžko věřit, že by to všechno mohla umět jedna krabička. Přesto taková existuje a jmenuje se iScout. Představila se původně na portálu Kickstarter, kde vynálezci hledají zájemce o jejich produkt, kteří se ho nebojí financovat ještě před tím, než vznikne. iScoutu se to podařilo, potřebnou částku vybral a blíží se k prodeji. Krabičku si můžete na stránkách výrobce objednat.

Základní verze stojí v přepočtu 7 800 korun, luxusnější verze se všemi výše uvedenými funkcemi pak vyjde v předprodeji na 9 000 korun. K ceně je nutné připočíst dopravu do Evropy, iScout je totiž singapurský vynález firmy Spade Techs. A zároveň musíte počítat s DPH, takže finální cena se bude pohybovat okolo 10 000 až 11 000 korun. Což není málo, ale když to bude vše fungovat, tak to za tu cenu bude stát. Ale  na to si ještě chvíli budeme muset počkat. Dodávky firma slibuje do konce roku, respektive na konec listopadu. Krabička bude pravděpodobně v prodeji i v Česku, některé internetové obchody ji již zařadily do nabídky. Ale zatím bez ceny.

Zařízení toho umí opravdu hodně. Instaluje se nad přístrojový štít tak, aby výklopný průhledový displej byl v zorném poli řidiče. Displej umí zobrazovat informace ze smartphonu, třeba navigaci nebo v podstatě cokoliv důležitého. Krabička se ovládá hlasovými povely a lze ji samozřejmě natáčet tak, aby dobře seděla. Má v sobě slot na SIM a také GPS modul. Nabíjí se přes micro USB port.

Lepší verze má dvě kamerky na bocích pro sledování mrtvého úhlu, ale tady se obáváme, že ne ve všech autech to bude fungovat stoprocentně díky výhledu. V každém případě přední kamera dokáže sledovat a zaznamenávat provoz před sebou. V nabídce jsou nejen dvě výbavové verze přístroje iScout, ale i dvě designová provedení. Cena je stejná, záleží na vkusu kupujícího.

iScout má ambice stát se velmi žádaným příslušenstvím. Ale musí si pospíšit, mnoho z výše uvedeného postupně automobilky začínají montovat do aut sériově a to i do vozů nižší střední třídy. Samozřejmě za příplatek, ale bez nutnosti instalace krabičky na přístrojový štít.

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Bez této aplikace na dovolenou neodjíždějte. Přeloží cokoliv
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru