Potřebujete obyčejný mobil? Máme ho už za pár stovek

Dnešní doba je ve znamení smartphonů. Je to logické, chytré telefony se stávají středobodem celé elektroniky. Umí skoro všechno. Jenže někdy je potřeba i úplně obyčejný mobil. Třeba na „čundr“ nebo jako záložní přístroj. I obyčejný mobil má totiž nesporné výhody.

Přednosti takových mobilů? Jsou levné a především mají velmi malou spotřebu, takže vydrží na baterku mnoho dnů nebo dokonce týdnů. A to je obrovský rozdíl oproti smartphonům, které i při velmi střídmém využití vydrží na příjmu maximálně tři, čtyři dny. A i to je spíš výjimečné.

Samozřejmě funkcí mají obyčejné telefony mnohem méně než smartphony, ale to podstatné, tedy volat a esemeskovat samozřejmě zvládnou. Mají i základní funkce jako budík či kalkulačku, některé pak mají i základní fotoaparát a připojíte se s nimi na internet. To ale není podstatné, je to opravdu jen vedlejší výbava.

Obyčejné mobily se tak hodí především jako záložní, dobře poslouží i pro cesty do přírody, kam z mnoha důvodů nechcete brát svůj smartphone.

Některé obyčejné mobily jsou pak určené pro konkrétní zákazníky. V nabídce jsou přístroje pro seniory s velkými tlačítky a výborně čitelným displejem. A také přístroje s odolným krytem, které ocení třeba stavaři nebo zákazníci, kteří se prostě z titulu své práce nemohou o svůj mobil pečlivě starat a když přístroj upadne, tak by se mu nemělo cokoliv stát.

Ten nejlevnější mobil koupíte u O2 za pouhých 395 korun, respektive ve zvýhodněném balíčku se SIM a 150korunovým kreditem za 495 korun. Je to Alcatel OT1016G. Co umí? No přeci volat a esemeskovat a má barevný displej. Navíc dostanete pár základních funkcí a hlavně výdrž baterie v pohotovostním režimu přes 10 dnů. A jako bonus FM rádio.

Pokud chcete něco lepšího, tak tu máme Nokii 230 s docela velkým barevným displejem, povedeným designem a solidní výbavou. Za 1 695 korun dostanete dokonce dva fotoaparáty, takže si můžete udělat i populární selfíčko. Telefon pak v pohotovostním režimu vydrží na příjmu téměř celý měsíc, což je fantastická hodnota. Třeba na dovolenou, kde bude problém s nabíjením, je to telefon přímo ideální.

Pro seniory můžeme doporučit Doro 366. Mobil má obrovská tlačítka a velký velmi kontrastní displej. Další výhody? Dostanete k němu praktický nabíjecí stojánek, takže je na telefon stále velmi dobře vidět a nabíjení je velmi snadné i pro někoho, kdo by už měl se zasouváním malého konektoru problémy. Telefon má i nouzové tlačítko pro přivolání pomoci a praktickou svítilnu. Doro Primo 366 stojí 1 195 korun, případně můžete mít i Doro Primo 413 s obdobnou výbavou, ale v podobě véčka. To je praktické, přijetí a ukončení hovoru proběhne otevřením a zavřením mobilu. Telefon má i vnější praktický displej. Primo 413 stojí 1 695 korun.

Na stavbu, do divočiny, prostě s pancéřováním. To je Caterpillar CAT B25 za 1 495 korun. Výbava je základní, ale konstrukce extrémně odolná. Tomuto telefonu nějaký ten pád rozhodně neublíží. Také se dobře drží v ruce díky pogumovanému krytu.

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru