Kopírka v mobilu? Zdarma, snadno a rychle

Velmi pravděpodobně jste už někdy potřebovali zkopírovat nějaký dokument. U počítače k tomu potřebujete scanner nebo rovnou kopírku. Doma to má asi málokdo. A nebo jste mohli dokument vyfotografovat, přenést do počítače, upravit a odeslat. Ideálně jako PDF dokument.

Jenže proč to dělat složitě, když vám nyní stačí mobil. Aplikací, s kterými zkopírujete dokument a zkonvertujete ho do formátu PDF, je velké množství. Většina jich je zdarma a jak jsme zjistili, fungují překvapivě dobře. Vybrali jsme dvě pro systém Android a doporučíme vám i další pro iPhony.

Vyzkoušeli jsme Android aplikace Fast Scanner a Tiny Scanner (obě jsou k dispozici i pro iOS) Princip fungování je stejný, výsledky obdobné. Podobných aplikací je velké množství, doporučujeme se při výběru řídit hodnocením a množstvím reklamy, kterou přináší. Například v Tiny Scanneru nenajdete žádnou.

Jak na to? Vezmete si dokument, který potřebujete okopírovat a spustíte aplikaci. Vyberete režim fotografování a dokument vyfotografujete. Nemusíte se přitom zásadně snažit, stačí zhruba fotografovat přímo. Aplikace následně sama navrhne, jak dokument srovnat, aby byl „jako z kopírky“. Detaily můžete doladit sami snadným posunutím okrajů dokumentu.

Jakmile aplikace dokument srovná, již uvidíte zkopírovaný dokument. Podle typu dokumentu z něho můžete vytvořit černobílý text s možností nastavení úrovně kontrastu, případně je na výběr barevný dokument a fotografie. V posledním kroku pak již vytvoříte finální PDF, které si pojmenujete podle potřeby.

A co s tím dál? Pokud máte tiskárnu s Bluetooth, tak si můžete dokument rovnou vytisknout. Pokud ne, tak ho samozřejmě můžete sdílet všemi možnými způsoby: mailem, přes sociální sítě, prostě jak potřebujete.

Málokteré aplikace na mobilech jsou všeobecně tak dobré, jako Scannery. Samozřejmě limitujícím faktorem jsou schopnosti samotného fotoaparátu vašeho mobilu. Ale ani to už dnes není problém. Prostě a jednoduše, scanner byste v mobilu měli mít.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru