Sports Tracker: Průkopník sledování sportovních výkonů

Když jsem před několika lety zjistil, že se dá běhání zaznamenávat aplikací, Sports Tracker si mě hned získal černou základní barvou displeje. Displej díky tomu tolik nesvítí, údaje na něm jsou výraznější. Obsah je víceméně ve všech podobných aplikacích stejný. A mimochodem – byl to právě finský Sports Tracker, který celou kategorii aplikací sledujících a zaznamenávající sportovní výkony vytvořil – už v roce 2004, kdy fungoval na Nokiích. Letos firmu koupil Amer Sports, majitel značek, jako jsou sportovní hodinky Suunto či výrobce sportovního oblečení a obuvi Salomon a další.

martin1

martin2 martin3

 

 

 

 

 

 

 

 

Ale zpátky k aplikaci. Třeba v zimě, kdy se stmívalo hodně rychle, jsem docela uvítal, že hned na úvodní obrazovce vidím, kolik času zbývá do západu slunce. Teď už můžu i večer vyběhnout bez čelovky, takže tenhle údaj už mě tolik nepálí. Ještě před zahájením měření si také můžete změnit některé parametry – například zvolit typ aktivity (kromě běhu je zde chůze, kolo, horské kolo, ale i jízda na koni, lyže nebo třeba veslování), nastavit hlasovou zpětnou vazbu či automatickou pauzu. To je docela dobrá vychytávka – já si ji zapínám, aby přerušila záznam, pokud zpomalím pod 5 km/hod. Když tak chci třeba pořídit nějakou fotku, nepokazím si tempo. Automatická pauza poslouží i na začátku trasy, prostě jen zapnut aplikaci a záznam začne, když se rozeběhnu.

Při běhu se na displej prakticky nedívám, stačí mi automatické hlasové pokyny každý kilometr, které řeknou to podstatné – celkový čas běhu a celkovou délku, čas posledního úseku a rychlost posledního úseku. Hned tak vím, jestli držím tempo, nebo zpomaluju. Úseky se opět dají nastavit – na výběr jsou 0,5 km, 1, 2 a 5 km a také manuální, které se nastaví stiskem tlačítka lap (kolo) v aplikaci.

Fajn také je, že během běhu je možné se na informace kdykoliv jednoduše podívat – stačí jen zmáčknout tlačítko a víte vše podstatné, není třeba kvůli tomu odblokovávat displej. Když chce ale člověk udělat něco jiného než základní pokyny – třeba fotit, bez odblokování už se neobejde.

Verdikt

výhody:

  • základem je černá barva
  • hlasové informace
  • automatické přerušení záznamu

nevýhody:

  • zaznamenanou trasu nelze jednoduše editovat

Martin Urban, on-line tým O2.cz

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru