Tohle je teď největší hit a jmenuje se Agar.io

Triviální hříčka, známá z dávných dob a předělaná z počítačových prohlížečů je k dispozici jen pár týdnů a už se z ní stal letní hit mezi hrami pro mobily. Zkuste si ji, jak je jednoduchá, tak je návyková.

Hra se jmenuje Agar.io a je k dispozici zdarma pro Android i iPhony. A nebo si ji můžete zahrát na počítači, stačí zadat adresu agar.io. Hra vyžaduje připojení k internetu, hrajete proti soupeřům z celého světa v reálném čase.

Hra je snadná a graficky až triviální. Jak z osmdesátých let. Ale to očividně hráčům nevadí, tady jde o hratelnost a ne o špičkové grafické efekty. Začínáte na bílé ploše s mřížkou, prostě jako na čtverečkovaném papíře. Předtím můžete zadat své jméno, ale není to podmínkou. Na počátku máte před sebou malou buňku, což jste vy. Úkol je snadný, sbírat menší buňky, tedy je pojídat a tak se budete zvětšovat.

Což má svůj význam, čím větší budete, tím máte větší šanci na přežití. Jsou tu totiž soupeři, kteří vám nic nedarují. Pokud jsou oni větší než vy, budou vás chtít sníst oni. Když budete větší než oni, budou před vámi utíkat, jinak je sníte.

Jsou tu ještě zákeřné viry, tedy buňky, které generuje systém a které vám také hru ukončí. Plocha, po které se pohybujete, má své neviditelné okraje, poznáte je, když se vaše buňka na jedné straně začne deformovat a dál to prostě nepůjde.

Přestože to je triviální hříčka, růst buněk a jejich chování má svou logiku. Čím větší budete, tím víc potravy budete potřebovat, jinak se budete zmenšovat. Pokud budete dostatečně velcí, můžete použít tlačítko rozdělení a tak vystřelit svou část směrem k menšímu soupeři. Protože jako velcí budete také pomalejší než na začátku.

Ve hře můžete hrát za sebe i za různé skupiny, poznáte to hned ve hře, co vše za buňky se tam může pohybovat. Hra končí, když vás jiná buňka sní. Někdy nevydržíte ani pár sekund, jindy můžete prostorem proplouvat dlouhé desítky minut.

Agar.io je zábavná hříčka, která pobaví třeba při čekání, nebo dokáže ukrátit i hodně dlouhý večer. Zkuste hru na mobilu nebo na počítači, určitě doporučujeme.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru