F7, zásah, potopeno! Lodě si můžete zahrát i na mobilu

Kdo nehrál lodě, neví co je to čtvrečkovaný papír. Zásadní hra ze školních let se nyní dostala i do mobilů jako bezplatná aplikace pro Androidy i iPhony. Jmenuje se Sea Battle 2.

Celý design odkazuje na čtverečkovaný papír, který byl pro staré dobré lodě na papíře klíčový. Vše je jakoby kreslené tužkou, což hru dělá originální. Jenže na mobilu už není nutné nic kreslit, vše je připravené dopředu.

A teď s kým hrát? V jednom lodě nedávají smysl. I na to hra pamatovala a nabízí jak hru s počítačem, tedy přesněji s mobilem, tak i partii pro dva na jednom mobilu, případně s kamarádem přes bluetooth nebo s náhodným soupeřem na internetu.

Hra je zdarma, ale jak je dnes obvyklé, něco za něco. Ve hře se objevují reklamy, konkrétně mezi jednotlivými hrami a to videa přes celou obrazovku. Video nejde přeskočit dřív než za několik sekund. Prostě něco obdobného jako u videí na Youtube. Tento režim je rozhodně akceptovatelný, přímo ve hře jsme na reklamy nenarazili. Platí se i za některé další lodě a letadla, ale nutné to není, dá se hrát i bez toho. Především s kamarády proti sobě nebo proti mobilu.

Zpátky k lodím. Hrací pole je poměrně velké: 10 x 10 políček. A lodí se na něj vejde hodně. Tady záleží na dosažené úrovni, ve vyšších se portfolio lodí zvětšuje. Pokud by se vám nechtělo lodě rozmisťovat ručně, můžete je nechat do pole rozestavit automaticky. A pak už jen stačí hrát.

Místo hlášení polohy pro zásah stačí kliknout do políčka a animace ukáže, jestli to byla trefa do černého nebo jste bombu hodili na prázdno. Po úspěšném zásahu hraje útočník znovu. Po neúspěšném se strany střídají.

Můžete si nastavit obtížnost a to jak pro hru proti mobilu tak proti živému protivníkovi na síti. Časem sbíráte vlastní hodnost, čím vyšší, tím obtížnější soupeře si můžete volit. Identifikujete se jménem a vlajkou, kterou si můžete vybrat z široké nabídky. Je mezi nimi i vlajka česká.

Hra Sea Battle 2 je povedená konverze sešitové hry, kterou zná asi každý. Je dobře provedená, je zdarma a režimy umožní hrát podle libosti s „robotem“ i živým protivníkem v mnoha variantách. Doporučujeme!

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru