Prázdninové výlety. Jak a kam na ně?

I když to studenti neradi slyší, polovina prázdnin je téměř za nimi. Nebo, pokud budou patřit mezi optimisty, čeká je minimálně ještě měsíc volna. A co s ním? Co třeba vyrazit na pár výletů… Máme pro vás tipy na pár aplikací, které by vám mohly pomoci s rozhodováním.

Ta první se jmenuje Filmová místa. A dostanete od ní přesně to, co název slibuje. Již nyní je v databázi více než 12 000 přesných filmových lokací pro víc než 1 500 filmů z Česka i Slovenska. Můžete si snadno kdykoliv vyfiltrovat seznam filmů i filmových lokací ve vašem okolí. Na celém projektu se samozřejmě můžete podílet i vy jako uživatelé. A právě s tím souvisí i asi nejzajímavější funkcionalita celé aplikace – vy sami můžet vložit záběr ze svého oblíbeného filmu a ostatní uživatelé vám mohou pomoci určit přesnou lokalitu. Jednoduché, elegantní, funkční. Aplikace je ke stažení zdarma zde pro Windows Phone, tady pro Android a zde pro iOS. Mimochodem, mlýn, který vidíte na horním obrázku patřil v pohádce rodině Máchalově 🙂

tempishDalší appka je určena sportovcům. Jmenuje se Tempish GOGO inline a fitness. Kdo se trochu věnuje inline bruslení, ví, že Tempish patří mezi ty větší producenty sportovního vybavení a proto patří k dobrému vychování, aby měl i vlastní aplikaci. Tahle v sobě kombinuje mapu tratí určených primárně pro inline brusle, ale díky GPS trekování se vám zaznamenávají i vaše výkony (průměrná i aktuální rychlost, ujetá vzdálenost, čas atd.). Pokud ho budete brát jako svého osobního trenéra, určitě využijte možnost referenčního času. Tím může být váš nejlepší čas, poslední dosažený, „Tempish standard“ nebo jakýkoliv si sami navolíte. A i když jde o aplikaci určenou primárně pro inline bruslaře, využijete ji mnohem častěji. Vždyť na těch samých tratích potkáte bruslaře, běžce, cyklisty a v zimě třeba i běžkaře. Takže sportu zdar! Aplikaci získáte zde pro operační systém Android.

rekolaŽe je MHD je pro pohyb ve městě ekologičtější než doprava vlastním autem asi netřeba diskutovat. Ještě o něco lepší je ale jízda na kole. Že ale žádné nemáte a ani si nechcete kupovat? Nevadí – v Praze, Brně, Pardubicích, Hradci Králové, Olomouci a Českých Budějovicích si můžete kolo půjčit. Zdarma. Samozřejmě ne jakékoliv kolo – tohle je v kombinaci růžové a zelené barvy a aplikace se jmenuje Rekola. Jak to celé funguje? Přijdete ke kolu a v aplikaci zadáte kód kola (ten je na něm jasně viditelný). V aplikaci se vám ukáže kód zámku, který zadáte, zámek odemknete a jezdíte…. Jak dlouho chcete. A až dojedete, pak kolo odložíte na nejbližší vhodné místo (ne však ke značkám), zamknete ho a oznámíte to i v aplikaci a udáte jeho polohu. Aplikaci stáhnete zde pro iOS nebo zde pro přístroje s Androidem.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru