Dejte sbohem černým skládkám se ZmapujTo

Ne, zas tak jednoduché to nebude. Ale až objevíte nějakou černou skládku během svých výletů, můžete o ní dát vědět, a další lidé ji mohou zlikvidovat.

Projekt vznikl již v roce 2012 v rámci boje proti nelegálním skládkám. Dnes je v provozu již druhá verze ZmapujTo.cz, ale už za první dva roky existence se do projektu zapojilo víc neč 40 obcí a bylo oznámeno víc než 2 500 nelegálním svozů odpadu.

Dnes, po několika vylepšeních a přidání responsivního designu je do celého projektu zapojeno 983 institucí. Většinou se jedná o městské nebo obecní úřady, které mají ze zákona povinnost se zabývat podněty občanů. V nové verzi navíc už nemusíte oznamovat pouze černé skládky, ale také další problémy, na které ve městech a v přírodě narazíte (například poškozená hřiště atd.).

Aplikace ZmapujTo také nabízí možnost se zapojit do jednorázových mapovacích aktivit. Aktuálně můžete například mapovat billboardy a mítinky politických stran před evropskými volbami, nebo zmapovat aktivity celorepublikové úklidové akce „Ukliďme Česko“.

Podrobnosti o projektu najdete na webu www.zmapujto.cz a protože nedílnou součástí je i aplikace, můžete si ji zdarma stáhnout zde pro Android nebo zde pro iOS.

A příště, až uvidíte černou skládku nebo nějaký nepořádek, nebudete muset pouze nadávat…

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru