Už jste se složili na film? Co takhle Kung Fury

O různých gadgetech, jejichž vývoj a výrobu financují fanoušci na crowfundingových portálech, jsme psali už mnohokrát. Díky tomu se do světa dostane dost zajímavých nápadů. Ale film? Švéd David Sandberg si řekl, proč ne a pustil se do toho. Nyní je z jeho díla Kung Fury hit a to ještě před tím, než se film vydá do světa.

Tedy film, on to zatím bude jen filmeček, ale bude on-line zdarma. Když se ale podaří sehnat víc peněz, tak by z toho měl být i celovečerní film, který budou promítat kina.

Režisérem, scénáristou a i hlavním hrdinou je zatím sám Sandberg, dříve režisér reklam a hudebních klipů, takže profesionál z oboru. Kung Fury je především komedie a také pocta akčním bijákům z osmdesátých let. Tehdy bylo kung fu v módě, na filmových plátnech se proháněla celá plejáda akčních hrdinů a policajtů navíc. A to vše smíchal Sandberg do Kung Fury.

Děj je bláznivý, vždyť zdůrazňujeme, že je to komedie. Policajt z Miami se pomocí stroje času chce přemístit do období druhé světové války, aby zabil největšího zlosina Hitlera, který se jmenuje Kung Führer. Jenže se něco pokazí a stroj času ho doveze podstatně hlouběji do minulosti, do období Vikingů. Tam se seznámí se sličnou vikingkou a bohem Thorem. Spolu se pak pokusí vydat do správného období aby mohli dostat Kung Führera.

Abyste si dokázali udělat lepší obrázek o akčnosti filmu, podívejte se na trailer, stojí to za to. Třicetiminutový snímek bude mít premiéru na konci května, aktuálně autor mluví o 22. květnu a následujícím týdnu. Peníze Sandberg na Kickstarteru získal, požadoval 200 000 dolarů a vybral trojnásobek. Když se mu podaří sehnat ještě dalších několik set tisíc dolarů, bude pracovat na celovečerní verzi filmu.

Vybraná suma se zdá vysoká, přesto to na natočení filmu není mnoho. Sandberg jede vyloženě low-costově, všechny akční scény se točí před zeleným pozadím a celá akce tak vzniká digitálně v postprodukci. A to je na tom to nejdražší. Pro natáčení používá Sandberg relativně běžně dostupné přístroje, poloprofesionální kameru Sony FS700 a fotoaparát Canon EOS 5D. Pro zajímavost, kamera stojí asi 150 000 korun, tělo fotoaparátu pak asi 60 000 korun.

A pikantní detail na závěr. K filmu bude i soundtrack a navíc už je venku titulní song. Nazpíval ho David Hasselhoff, filmová a televizní hvězdička osmdesátých let (pamatujete Pobřežní hlídku?), který se občas živil i jako zpěvák. Písnička se jmenuje True Survivor a klip rozhodně stojí za to. Iluze osmdesátých let je dokonalá.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Podnikáte? Zapojte se do projektu Odvaha za milion a ulovte si pro svůj byznys finance na reklamu, služby od O2 nebo třeba odborný mentoring
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru