O2 spustí vlastní sportovní kanál. Startuje v polovině srpna

Digitální televize O2 TV v polovině srpna spustí vlastní sportovní kanál O2 Sport. Placený program nabídne například příští tři ročníky fotbalové Ligy mistrů, tenisové turnaje nebo letošní mužské i ženské mistrovství Evropy ve volejbale, která budou s českou účastí. Na setkání s novináři to uvedli zástupci televize, provozované tuzemským operátorem O2.

„Kanál spustíme 15. srpna,“ řekl výkonný ředitel Marek Kindernay s tím, že dostupný bude pouze v nabídce O2. Televize nyní připravuje technologické řešení, vysílací studio, znělky a vzniká rovněž tým komentátorů. „Chceme, aby to byl profesionální tým,“ dodal někdejší šéf stanice Nova Sport bez uvedení konkrétních jmen.

Vedle Ligy mistrů letos televize nabídne oba evropské volejbalové šampionáty, vybrané mužské i ženské tenisové turnaje a motoristický sport bude zastupovat soutěž WRC. „Máme zájem o jakýkoliv event, který bude zapadat do našich plánů a našeho rozpočtu,“ dodal Kindernay.

O2 Sport bude šířena v rámci digitální televize O2 TV, tedy prostřednictvím sítě IPTV. Vysílat bude od rána do nočních hodin s možností využít takzvaný časový posun nebo sledování na mobilních platformách. Novinkou má být takzvaná multiscreen mozaika, kdy si bude možné při současně hraných utkáních vybrat jedno konkrétní. Nová technologie bude využitelná například při Lize mistrů nebo na tenisových turnajích.

Sportovní obsah je v rámci O2 TV, která zahrnuje dalších jedenáct sportovních kanálů, nejsledovanějším žánrem. V průměru divák podle statistik operátora sleduje denně 48 minut sportovního obsahu.

Zdroj: ČTK

Bude Vás zajímat

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nový kanál o letectví v O2 TV
Nahoru