Orderlord: Zjednodušte svoji objednávku

Slovenský projekt Orderlord, který působí v pražském akcelerátoru Wayra, může být právem považován za jeden z úspěšných podnikatelských příběhů loňského roku. Ačkoliv je tato mladá firma stále na začátku, podařilo se jí získat během prvních 4 měsíců v akceleračním programu investici v hodnotě 5,5 milionu korun od slovenského fondu Neulogy Ventures a také zdvojnásobit počet svých zaměstnanců.

orderlord_2Trh online objednávek a donášky jídla roste o 20 % ročně. Orderlord celý tento proces zjednodušuje a zefektivňuje už od okamžiku, kdy si zákazník jídlo objedná, až do chvíle, kdy si svou objednávku od kurýra převezme. Restauracím šetří čas i náklady, a zároveň zvyšuje spokojenost zákazníků, kteří mohou svou donášku sledovat online. Za ambiciózně vyhlížejícím nápadem stojí tým ve složení Dušan Koutný, Richard Lipovský a Ivan Kollárik.

Získané peníze chce firma využít především ke globální expanzi produktu. Prvním cílem je úspěšný vstup na americký trh, kde se již nachází jeden ze zakladatelů, aby zde komunikoval s potencionálními zákazníky, získal cenné kontakty a usnadnil tak budoucí rozšiřování. Poté se tým zaměří na německý mluvící země a Velkou Británii. V tuto chvíli Ordelord využívá například rakouský McDonalds a slovenský Sushi Time.

Orderlord je jedním z aktuálních projektů světového akcelerátoru Wayra, který sídlí v Praze na Václavském náměstí. Pokud přemýšlíte nad vlastním nápadem či vás zajímá svět kolem technologií, neváhejte se přijít podívat na jednu z přednášek, které se zde pro veřejnost pořádají.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru