Týmy z pražské Wayry slaví první úspěchy

Devítka týmů, která se v rámci druhého kola stala před pěti měsíci součástí pražského akcelerátoru Wayra CEE, se minulý týden setkala s investory a se startupovou komunitou včetně významných zahraničních hostů a představila své první velké úspěchy. 

Screen_appMezi ty patří především investice v celkové hodnotě 278 tisíc EUR pro dva z aktuálních projektů. OrderLord, nástroj pro rychlejší doručování jídla, zaujal investiční firmu Neulogy Ventures k investici 200 000 EUR pro další rozvoj a růst firmy. Obě strany pevně věří v globální potenciál nápadu.

A jak OrderLord vlastně funguje? Jedná se o systém, který zjednodušuje doručování jídla tak, aby došlo ke zkrácení času dodávky a snížení nákladů provozovatele. Cílem je zároveň i zvýšení spokojenosti zákazníků, kteří mohou sledovat stav objednávky z pohodlí svých domovů. Autoři projektu Orderlord se dívají na již existující trh z jiné perspektivy a snaží se do něj přinést jasný systém s řadou inovací.

Další tým sídlící v pražském akcelerátoru Wayra, polský startup Telemedi.co, získal investici ve výši 78 tisíc EUR od VGP a odstartuje svou regionální expanzi vstupem na rumunský trh. Telemedi.co nabízí aplikaci, která umožní pacientům face-to-face přístup ke svým lékařům – a to kdykoliv a bez omezení. Firma se tak snaží bojovat proti nekonečným frontám v čekárnách a zlepšovat služby některých lékařů.

Wayra vychovává projekty ve dvanácti zemích světa a patří k největším startup akcelerátorům na světě. „Je zajímavé sledovat, že se u nás začíná dařit inovativním a technologickým projektům, které dosahují velkých úspěchů i na zahraničních trzích. Fakt, že hned dva projekty z aktuálního běhu  získaly již po čtyřech měsících externí financování v souhrnné výši 7,7 mil. korun, považujeme za obrovský úspěch a zároveň důkaz, že podnikatelé v regionu střední a východní Evropy umějí vyvíjet unikátní technologie a projekty s potenciálem uspět na světových trzích,“ uvádí Jarmila Plachá, ředitelka Wayra CEE.

WayraJourney-9.jpg

Pokud přemýšlíte nad vlastním nápadem nebo vás zajímá svět technologií, neváhejte se přijít podívat na jednu z přednášek, které v prostárách Wayra na pražském Václavském náměstí pro veřejnost pořádají.

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Podnikáte? Zapojte se do projektu Odvaha za milion a ulovte si pro svůj byznys finance na reklamu, služby od O2 nebo třeba odborný mentoring
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru