Nejjednodušší dětský mobil: figurku Toymail zvládne i tříleté dítě

Jak komunikovat na dálku s tříletým dítětem? Snadno, stačí mu dát figurku Toymail. Dětem se bude líbit a její obsluha je triviálně jednoduchá. A také zábavná, figurka totiž dokáže změnit váš hlas.

Projekt Toymail začal, jak je dnes časté a populární, na portálu pro komunitní financování. Už dávno se ale dostal do výroby a v USA je velmi populární. Nyní se mluvítko Toymail začíná prodávat i ve Velké Británii a následovat mají další evropské země.

https://www.youtube.com/watch?v=giM8eypSyyE

Možná si teď říkáte, k čemu nějaké mluvítko, když i dítě může mít normální mobil. To je samozřejmě pravda, ale ve třech letech asi bude s obyčejným mobilem zápasit a je zde riziko, že bude volat tam, kam nemá. Na trhu samozřejmě existují i dětské mobily s pár tlačítky, i ty se však spíš hodí pro starší – předškolní děti.

Toymail navíc funguje jinak a vlastně posílá jen hlasové zprávy. K jeho provozu vám budou stačit baterie a operačním limitem bude dosah vaší domácí wifi sítě. Na výběr je několik figurek, všechny mají originální vzhled a každá také umí trochu jinak změnit hlas vaší zprávy.

Ovládání je snadné. Pomocí aplikace pošlete na Toymail vzkaz, který se pak hned přehraje v hračce. Dítě může ihned odpovědět taktéž vzkazem, který se objeví ve vaší schránce na smartphonu. Prostě nic jednoduššího vymyslet nejde a to je na Toymailu to krásné.

Na smartphonu se zprávy archivují, takže si je můžete přehrávat podle libosti. Toymail tak není primárně mobil ale spíš vzkazovník, přes který můžete potěšit dítě pozdravem, písničkou nebo pohádkou. Toymail vše přehraje buď vaším hlasem, nebo upraveným podle postavičky. Zprávy můžete také načasovat a potomkovi třeba poslat pohádku před spaním.

Aplikace je zatím k dispozici jen pro iPhony a iPady, na verzi pro Android se pracuje a má být k dispozici zanedlouho. Apliakce je zdarma pro první rok provozu, následně se platí drobný roční poplatek ve výši několika desetikorun.

https://www.youtube.com/watch?v=knPF-EC7mYI

Samotná hračka stojí v USA 60 dolarů, v přepočtu asi 1 200 korun. Cena je ale bez lokální daně, která se liší podle regionu. V Británii je cena vyšší, za což může DPH. Toymail stojí v Británii 49 liber, což je asi 1 600 korun. S podobnou cenou můžeme kalkulovat i u nás, až se zde hračka bude prodávat. Zatím si ji můžete objednat z britských obchodů.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru