Hrajte si pod lavicí: v hlavní roli kuličky a další „drahokamy“

Nový školní rok je za rohem a ne všechny hodiny a přednášky budou zajímavé. Zapomeňte na psaníčka a SMS, máme pro vás pár zábavnějších tipů. Jednoduché hry bývají ty nejlepší. Princip každý pochopí ihned, hru můžete kdykoliv přerušit a pak se k ní vrátit. Víme o čem mluvíme, kdysi jsme také vydrželi trávit hodiny u počítače na populárním Tetrisu.

Kuličky, které vám dnes představíme, vycházejí z taktéž legendární hry, která frčela ještě dávno před příchodem chytrých telefonů: Pamatujete si Bejeweled? Jednoduché a návykové.

Nám se z množství podobných her na aplikačních portálech velmi zalíbila hra Jewels Star pro Android, kterou aktuálně můžete stahovat už ve třetí generaci (Jewels Star 3). Proč právě tato, když podobných her jsou v obchodech desítky? Protože je opravdu zdarma, nemusíte si v ní kupovat žádné životy ani bonusy. Drobná reklama pak vůbec nezasahuje do plochy pro hru a nebo se ukazuje mezi úrovněmi a nijak neruší. Hra navíc příliš nezatěžuje procesor, což se o mnoha konkurentech říct nedá.

Princip hry je jednoduchý, posunem o jedno políčko musíte k sobě dostat do přímky alespoň tři prvky (symbolické drahokamy) stejné barvy a tvaru. Pokud k sobě dostanete čtyři nebo pět kamenů, získáváte bonusový prvek, který například vyčistí celou řadu v herní matici nebo vybuchne a vyčistí několik políček okolo sebe. Jiný bonus zase získáte za složení více kamenů stejné barvy do jiného tvaru.

V jednotlivých úrovních hry se k základnímu úkolu skládání prvků k sobě přidávají další úkoly. Musíte osvobozovat zamčené položky v herní matici, nebo je musíte vyprostit z ledu. Postupně se přidávají i zákeřné prvky, které vám „žerou“ místo na ploše, nebo ho zmrazí. Opět nic světoborného, i další podobné hry nabízí to samé. Je to ale zábavné a opravdu návykové a v tomto případě dobře provedené. Úrovní hry je více než dost na hodně dlouhou dovolenou.

Ale klidně zkuste hledat další hry na téma Jewel games, je jich opravdu hodně a jistě si najdete tu svou návykovku.

Druhý náš tip směřuje na hry, které mají v názvu slovíčko Marble. V případě Androidu doporučujeme Marble Legend 2. Taktéž si ji můžete stáhnout zdarma a ani u ní nemusíte kupovat žádné životy a další doplňky. Nic takového ve hře nenajdete.

V Marble Legend 2 jde jen a pouze o kuličky. V každé úrovni putuje po displeji dlouhý had kuliček různých barev. Trasa se mění, čím vyšší úroveň, tím je cesta propletenější. A co máte dělat vy? Na kraji displeje máte vystřelovač kuliček, můžete měnit barvu kuličky a mířit po celé šířce displeje. Úkol je na první pohled snadný, vystřelujete jednotlivé kuličky na dlouhou šňůru kuliček a musíte se trefit barvou na barvu. Jakmile takto dostanete k sobě minimálně tři kuličky stejné barvy, kuličky ze šňůrky zmizí.

Tímto způsobem musíte zlikvidovat celou šňůrku dřív, než zajede do tunelu na konci své trasy. Během cesty se na šňůrce objevují speciální prémie, které když trefíte, získáváte šíp nebo výbušninu. Hra není úplně jednoduchá, o to víc je návyková. Opět nabízí velké množství úrovní, takže se nudit rozhodně nebudete.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru