Neumíte to s papírem? My vás to naučíme!

Dobře, trochu přeháníme, naučí vás to hra Paperama. Sami totiž žádní experti na skládání papíru nejsme. A proto se nám hra líbí, stejně jako tisícům dalších uživatelů. Paperama je v současnosti velký hit a patří mezi nejstahovanější bezplatné aplikace pro Android (zde na obchodu Google Play).

O co jde? Hra vás naučí skládat papír do nejrůznějších tvarů. Začíná se od základních skládaček až po náročné origami. Hra obsahuje tři úrovně, do kterých se dostanete postupně ve chvíli, kdy úspěšně složíte předchozí skládačky. K těm se následně můžete vracet a opakovat základní tahy.

Paperama je přehledná – máte před sebou list papíru se znázorněným konečným tvarem, ke kterému se musíte dopracovat postupným ohýbáním. To děláte prostým tažením rohů nebo hran listu. V každé skládačce máte předem stanovený počet tahů, kterými se musíte k výsledku dopracovat. S kroky zpět a zkoušením se počítá, na životy se tady nehraje.

Hra měří i přesnost složení, ukazuje ji v procentech a podle toho, jak jste šikovní, dostáváte hvězdičky. Pokud tedy budete skládání flákat, tak i při správném postupu nedosáhnete na minimální procenta a budete to muset zkoušet znovu.

Není to snadné. Možná prvních pět šest skládaček z prvního levelu je jednoduchých. Pak už na řadu přichází zkoušení, testování, vracení se o krok či dva zpět. A to nemluvíme o vyšších úrovních, které jsou ještě mnohem náročnější. Uživatele to však baví a hra má velmi vysoké hodnocení. Je to spíš relaxace než honba za body, jako v jiných hrách. Asi i proto je tak úspěšná.

Její popularitu dokazují i nejrůznější návody, jak jednotlivé úrovně skládat. Na videu si můžete prohlédnout, jak hra funguje a zároveň si v něm můžete prohlédnout správné řešení úkolů prvního levelu. Zavaření mozkových závitů totiž není na škodu.

Samotná hra má také nápovědu, ale počet tipů je omezený. Nějaké body získáte přihlášením na sociální síti Google+, další nápovědu si budete muset případně dokoupit, jak je dnes u většiny bezplatných her obvyklé. Ve hře je i dost reklam, některé vám budou vnucovat další hry. Ale objevují se jen mezi úrovněmi, do samotné hry nezasahují.

Až zvládnete náročnější úrovně, tak to zkuste s opravdovým papírem. Nás to hodně bavilo.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru