Udělejte si z mobilu švýcarský armádní nůž

Dnes budeme pracovat. Žádné hry, žádné zbytečnosti. Máme pro vás dvě ryze praktické aplikace. S první se neztratíte na cestách ani při práci, v nouzi vám může vytrhnout trn z paty. Ta druhá vám zase prozradí zajímavé informace o vašem telefonu a pomůže vám v jeho úklidu.

Někdy je potřeba z názvu aplikace luštit, k čemu by se mohla hodit. Jindy to je jasné jako facka, což je i případ aplikace Swiss Army Knife (pro Android, pro iOS existuje podobná aplikace), tedy Švýcarský armádní nůž. Aplikace se svému vzoru a jmenovci snaží vyrovnat a podle našeho názoru se jí to docela dobře daří.

V aplikaci najdete hodně praktických miniaplikací, které byste jinak museli mít samostatně. Z těch nejzákladnějších to je kalkulačka, stopky a časovač. To vše nabízí i samotné operační systémy. V mobilním nožíku jsou ale v propracovanější variantě a dobře poslouží.

Další sestava miniaplikací zahrnuje svítilnu, zrcadlo a zvětšovací sklo. Funkci baterie asi každý zná. Zrcadlo využívá přední kameru mobilu a nabízí i osvětlení. Jak to dělá, když mobil nemá vpředu diodu? Jednoduše, zmenší obraz z kamery a okolo vytvoří jasný bíle svítící rámeček. Funguje to. Lupa pak využívá zadní fotoaparát a režim zoomu. Množství detailů nečekejte, ale v nouzi se může hodit.

Zajímavou funkcí je vodováha, která pracuje ve třech rovinách: na šířku, výšku i na plocho. Každý den ji asi potřebovat nebudete, ale až k tomu dojde, tak si pište, že opravdovou vodováhu mít nebudete, ale tu v mobilu ano. To samé platí i o metru, který zobrazuje měřítko v centimetrech a palcích po stranách displeje na výšku.

Aplikaci si můžete prohlédnout na videu:

Na cestách se pak mohou hodit dvě zbývající miniaplikace. Kompas vám ukáže světové strany, ale berte to s určitou rezervou, moc přesný se nám nezdál. To převodník jednotek je výborná funkce a oceníte ji všude tam, kde se neměří na centimetry, metry, kilogramy, litry, stupně Celsia a další nám známé míry. Převodník umí i některé neobvyklé jednotky, s kterými se můžete vytáhnout před přáteli. Třeba když jim budete hlásit teplotu v Kelvinech a rychlost v knotech.

Druhá aplikace, kterou jsme si pro vás dnes vybrali, se jmenuje All-In-One Toolbox (pro Android). Aplikace velmi přesně diagnostikuje váš smartphone. Ukazuje vytížení procesoru, paměti, volné místo, frekvenci procesoru, stav baterie a další detaily. S aplikací můžete svůj smartphone i uklidit a můžete si udělat pořádek v běžících procesech.

Základní záložka ukazuje aktuální parametry telefonu. To se hodí především tehdy, kdy se vám bude zdát, že telefon je pomalý a neběží tak, jak by měl. Ze složky získáte i detailní informace o domácí nebo cizí wi-fi síti, ke které jste připojeni. Zobrazení pomocí grafů je přehledné a nechybí anglické popisky.

V záložce procesů uvidíte všechny aktivní procesy. Třídit je můžete podle zatížení procesoru, využití operační paměti a také podle nároků na baterii přístroje. Pokud se vám bude zdát, že některá aplikace využívá prostředky příliš, můžete jí jednoduše zavřít. Ano, toto umí i samotný systém Android, ale zde je to mnohem detailněji provedené.

Ve třetí záložce můžete vyčistit různé části paměti telefonu. Můžete se zbavit historie prohlížeče, historie volání, SMS, můžete vyčistit paměťovou kartu nebo můžete vyčistit vyrovnávací paměť. Vše pohodlně z jednoho místa.

Aplikace All-In-One Toolbox je praktickým pomocníkem všech, kteří chtějí vědět, co se v jejich telefonu děje a můžete si ji prohlédnout na videu:

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru