Těšte se na nejchytřejší sluchátka na světě

Máte dobrý nápad, ale málo peněz na jeho realizaci? Dřív jste museli obcházet banky nebo přesvědčovat investory. Jenže dnes se na to chodí jinak. Přihlásíte se na fundrisingový portál, nabídnete svůj výrobek a sbíráte peníze od budoucích zákazníků.

Fundrising je anglický výraz pro sbírání prostředků, což je přesně to, o co tady jde. Dnes jde o velmi populární proces, začínající firmy zde totiž mohou vydělat miliony dolarů a rozjet svůj byznys. Stejně populární je fundraising i mezi kupujícími, kteří se k novince dostanou jako první, nebo získají významnou slevu.

Jedním z nejpopulárnějších portálů, které sbírají prostředky na různé projekty od veřejnosti, je Kickstarter. Nás na něm zaujala chytrá sluchátka The Dash. Vypadají jako obyčejné špunty, ale uvnitř toho skrývají mnohem víc. Mají v sobě zabudovanou Bluetooth technologii, takže nepotřebují kabel. To by ale nebylo nic zvláštního, to umí lecjaká sluchátka. Tato ale mají v sobě zabudovaný i vlastní hudební přehrávač s kapacitou 4 GB.

Další významnou funkcí sluchátek je sportovní tracker, který počítá vzdálenost, rychlost, kroky a také třeba tep a spotřebovanou energii. Samozřejmě, pro analýzu dat je potřeba sluchátka připojit k smartphonu, ale v terénu ho nebudete potřebovat, sluchátka vše naměří zcela samostatně. Je jasné, že především náruživí sportovci se do nich zamilují. Kombinace sportovního trackeru, MP3 přehrávače a malých sluchátek v jednom je opravdu výjimečná.

Německá firma Bragi, která sluchátka vymyslela, chtěla vybrat 260 000 dolarů, aby se pustila do výroby. Jenže celková vybraná částka se nakonec vyšplhala na těžko uvěřitelných 3 400 000 dolarů. Zákazníci mohli přispět třeba jen dvěma dolary, za které dostanou slevu pět dolarů, až se sluchátka začnou prodávat. Za 179 dolarů nabízel výrobce sluchátka prvním nedočkavcům. Standardně budou v prodeji stát 300 dolarů (asi 6 000 korun).

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru