Hrajte si s legem v prohlížeči. V mobilu i na tabletu.

Google přichystal pro hravé fanoušky populární stavebnice Lego hezké překvapení. V rámci propagace internetového prohlížeče Chrome si totiž přímo v něm můžete doslova hrát s legem. Stejně jako u skutečné stavebnice se tu fantazii meze nekladou. 

Se stavebnicí Lego si můžete v prohlížeči Chrome hrát na adrese buildwithchrome.com. Celá legrace, u které se fanoušci lega dovedou „zaseknout“ na několik hodin, přitom funguje nejen v PC verzi prohlížeče, ale také v jeho mobilní variantě. Skládat kostičky do nepřeberného množství tvarů tak můžete nejen na počítači, ale i na vašem chytrém mobilním telefonu s Androidem nebo na tabletu s týmž systémem.

Na stránce jsou k dispozici úvodní tutorialy, které vás naučí se stavebnicí v prohlížeči pracovat. Byť to není taková zábava, jako ve skutečnosti, vůbec se nebudeme divit, když se do hraní ponoříte na celé hodiny. I psaní tohoto článku trvalo „kapku“ déle, než jsme si představovali. Až se naučíte pracovat se stavebnicí, můžete si postavit, co vám fantazie a dostupné kostky dovolí. Sada kostek je sice jenom základní (je jich tu celkem 21), ale to vůbec nevadí.

Naopak, oproti dnešním moderním provedením lega, kde spousta součástek slouží jen k jednomu účelu, je toto nádherný návrat ke kořenům. Kostky mohou mít jednu z deseti barev a do aplikace se lze přihlásit pomocí Google účtu.Své výtvory pak můžete snadno sdílet s ostatními. Jednotlivé stavby najdete i na mapě světa, kam můžete své stavby rovnou zasadit (jak vaši repliku historického monumentu nebo cokoliv jiného). Tato možnost dodává hraní s legem ještě další rozměr.

Tak přejeme hodně zábavy.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru