U O2 dostanete k lumiím 50 GB na Skydrive zdarma – co s nimi?

Služba SkyDrive je jedním z mnoha on-line úložišť pro vaše data. Pokud nevíte, co to takové on-line úložiště je, tak si představte pevný disk nebo jinou paměť, která je někde daleko v bezpečí, takže se o ní nemusíte starat. Ale dostanete se k ní díky mobilním datům nebo Wi-Fi kdykoliv a kdekoliv přímo z mobilu. Vaše data jsou v on-line úložišti v bezpečí a o vámi vybrané soubory se můžete podělit i s kamarády nebo známými.

Různá on-line úložiště jako jsou Disk Google, DropBox nebo SkyDrive jsou populární služby pro uchovávání cenných osobních dat. Mnozí uživatelé přesto tyto služby nevyužívají, a to třeba proto, že jim v základu neposkytují dostatek místa pro všechna jejich data. Samozřejmě, u většiny těchto služeb si lze za větší prostor připlatit, s námi ovšem připlácet nemusíte.

Pokud si z nabídky O2 vyberete některý ze smartphonů Nokia Lumia, získáte s ním kupón, který vám zajistí na úložišti SkyDrive navíc 50 GB dat na dva roky zdarma. Postup je velmi jednoduchý – stačí se v prohlížeči přihlásit ke SkyDrive účtu, vybrat v levém dolním rohu možnost „Získat větší úložiště“, pak zvolit položku „Uplatnit kód SkyDrive“ a následně zadat kód, který jste obdrželi se svým novým telefonem.

Krom jeho vnitřní paměti tak teď budete mít k dispozici online, jak se dnes říká v cloudu – tedy obláčku, najednou 57 GB prostoru. Slušných 7 GB totiž dává Microsoft uživatelům zdarma. Tento prostor  můžete využít pro svá data libovolně – ideální je sem ukládat ty soubory, u kterých lze předpokládat, že k nim budete chtít přistupovat i na jiných zařízeních nebo chcete mít jejich zálohu pro případ poruchy pevného disku.

Aplikaci pro přístup do SkyDrive si můžete krom svého nového mobilního telefonu nainstalovat i do ostatních zařízení – svého počítače s Windows, do androidího tabletu či smartphonu a pochopitelně také do iOS zařízení. PC aplikace zajistí automatickou synchronizaci zvolených složek a dat, podobně tomu je i u Windows Phone přístrojů.

Není divu, že na Windows Phone platformě je spolupráce se SkyDrive přímo integrována v systému. Automaticky se do cloudu mohou odesílat třeba fotografie smartphonem pořízené, může to být ve zmenšené podobě nebo v plné velikosti. Samozřejmě si uživatel může vybrat, zda chce data nahrávat kdykoli, nebo třeba jen při připojení přes wi-fi. V telefonu, ale i notebooku či počítači, lze mít také nastaven přístup k dokumentům na SkyDrive. Pracovat s nimi lze přímo na úložišti a veškeré změny tak budete mít dostupné i na dalších zařízeních.

Právě dokumenty a fotografie jsou asi nejtypičtějším obsahem na SkyDrive. Ať už se vašemu telefonu nebo jinému zařízení stane cokoli, kdykoli se k nim dostanete z přístroje nového. Vybrané soubory lze snadno sdílet s přáteli – už není nutné je složitě odesílat, stačí poslat jenom odkaz.

Na jiných platformách (Android nebo iOS) jsou schopnosti mobilní aplikace trochu omezenější. Nefunguje tu například automatická synchronizace nebo nahrávání fotek. Soubory lze však hromadně nahrávat a stahovat ručně.

V telefonech s Windows Phone je SkyDrive ideální volbou, vzhledem k jeho perfektní integraci do systému, díky které nemusíte mít nutně nainstalovanou samotnou SkyDrive aplikaci. Hodit se ovšem pro pokročilejší práci se soubory bude.

Práce s on-line úložištěm je tedy velmi jednoduchá věc a není potřeba se jí vůbec obávat. Naopak, dovede některá data v případě nehody spolehlivě ochránit.  SkyDrive telefon používá i pro zálohu dalších dat, která pak lze snadno při koupi nového přístroje obnovit. O kontakty, nastavené účty, SMS i další věci z telefonu tak nepřijdete ani při přechodu na nový přístroj.

Neváhejte tedy, a pokud ještě SkyDrive nevyužíváte, určitě jej přinejmenším u Windows Phone telefonů vyzkoušejte. Aplikaci pro všechny platformy najdete mimo jiné i v našem katalogu O2 Active. Pokud se vám zalíbí, vězte, že vám brzy dáme příležitost získat 50 GB navíc zdarma, i když jste si zrovna novou lumii nekoupili.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru