Nový iPhone prý bude už za tři týdny

Blíží se konec léta, což je v posledních letech pro Apple čas na představení nového iPhonu. Podle několika zdrojů bude oním „dnem D“ 10. září. A prý se máme těšit hned na dva nové modely.

Dobře informované zdroje si ovšem nejsou jisté tím, jestli se druhý nový iPhone představí taktéž již na začátku září. Ale popořadě. Je jisté, že na začátku podzimu Apple ukáže nástupce iPhonu 5. Apple novou generaci telefonu ukazuje pravidelně po roce a zatím poslední iPhone 5 měl premiéru 21. září loňského roku.

Takže ono předpovídané datum 10. září se zdá být reálným termínem, ač samotný Apple zatím datum nepotvrdil. Nový iPhone by se od toho současného neměl příliš lišit. Opět by to odpovídalo tradici, zcela nový model přichází vždy po dvou letech a loni právě přišla úplná novinka. Letos je tak tradičně čas na lehké vylepšení. Pokud se tyto předpoklady naplní, měla by se novinka jmenovat 5S.

Spekuluje se, že změn nebude příliš. Prý se můžeme těšit na vylepšený displej, foťák s vyšším rozlišením a dvojicí zábleskových diod a novinkou má být čtečka otisků prstů, což by mělo usnadnit odemykání telefonu. Změn nebude mnoho, ale tak to prostě u Applu chodí, mezitypy jsou vždy jen vylepšenou variantou již prodávaného telefonu. Samozřejmostí pak bude nová verze operačního systému iOS 7, kterou představil Apple již v červnu.

Mnohem zajímavější má být další novinka Applu, kterou by měl být levnější iPhone. Kvůli němu prý Apple zastaví výrobu starších modelu, které tradičně doprodává vedle novinky. Už nebudou třeba, levnější model je nahradí.

Hlavním tahákem nového levného modelu mají být především barevné kryty po vzoru například hudebních přehrávačů iPod. Doposud Apple všechny iPhony nabízel v základní tmavé (černé barvě), později přidal druhou bílou variantu. Levný iPhone ale má být v prodeji v široké škále barev.

Telefon má mít plastové tělo a o poznání horší výbavu než vlajková loď. Spekuluje se o názvu iPhone 5C, kde C má značit buď colours (barevný) nebo jak zlí jazykové říkají, tak to může znamenat i cheap jako levný.

V čem se zatím zdroje neshodují je termín představení tohoto levnějšího iPhonu. Některé tvrdí, že to Apple sfoukne najednou s premiérou hlavního iPhonu za tři týdny, jiné uvádějí pozdější termín premiéry v říjnu. V každém případě se máme na co těšit.

Bude Vás zajímat

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nový kanál o letectví v O2 TV
Nahoru