Když předpovídá počasí iPhone

Stejně jako ostatní platformy chytrých telefonů umí i iPhone v základní výbavě ukázat aktuální předpověď počasí. Rychle se k ní dostanete stažením informační lišty, podrobnosti pak najdete v aplikaci s jasným názvem Počasí.

Aplikace využívá data ze služby Yahoo! a je poměrně jednoduchá. Nic víc než předpověď na několik dní dopředu neposkytne – můžete si v ní však nastavit jak své domovské město, tak množství dalších míst po celém světě, kde chcete počasí sledovat.

Pro zájemce o podrobnější předpověď ale nabízí aplikační portál Applu App Store množství praktických a užitečných aplikací. A jsou zadarmo. Co zkusit?

iRadar CZ

Naše doporučení míří například k aplikaci iRadar CZ. Přehledná aplikace v základním režimu zobrazuje aktuální srážkovou mapu nad Českou republikou a to včetně animace, jak srážky postupovaly za několik posledních hodin.

Vedle toho umí iRadar CZ mnohem víc. Podrobné informace najdete pod tlačítkem v pravém dolním roku displeje. Můžete si zobrazit podrobnosti z několika stovek meteorologických stanic po celé republice. Můžete si prohlédnout záběry z desítek kamer, prokousat se podrobnými meteografy a dokonce si můžete prohlédnout data z aerologických sond, což jsou vypouštěné meteorologické balóny.

Meteomapy
Obdobné funkce nabízí i aplikace Meteomapy. Základem je opět meteorologický radar zobrazující srážkovou oblačnost. Pod ikonami ve spodní části displeje si můžete zobrazit aktuální teplotu na stovkách stanic po celé ČR. V nabídce jsou opět i kamery, údaje o srážkách v milimetrech a o bouřkách. Přes menu se lze dostat i na předpověď počasí, ta je ale na webových stránkách a není součástí aplikace.

YR.no

Další aplikace, kterou doporučujeme vyzkoušet, je YR.no. Aplikace není v češtině, ale je tak jasná a přehledná, že to vůbec nevadí. A především, má velmi vysoké hodnocení, norské předpovědi prý sedí na jedničku. Schválně to vyzkoušejte.

Na hlavní stránce uvidíte aktuální předpověď na nejbližší hodiny pro vaší polohu, případně ve zmenšené podobě pro další vybraná místa. Po rozkliknutí se dostanete k podrobné předpovědi pro následující dny. Aplikace zobrazuje v piktogramech oblačnost a směr větru. Snadné, jednoduché a hlavně přehledné.

AccuWeather

Náš poslední tip směřuje k celosvětovému gigantu AccuWeather. Tato aplikace nabízí velmi detailní informace s hodinovou předpovědí a hned na úvodní stránce se dozvíte i detaily o vlhkosti vzduchu, tlaku nebo rosném bodu. Možná praktičtější je ale informace o pocitové teplotě. To byla dříve specialita amerických předpovědí počasí, ale postupně se rozšiřuje do celého světa.

Pocitová teplota udává teplotu tak, jak ji cítíme. Často se tak liší od teploty reálné. Stačí, aby foukalo a hned může být pocitová teplota výrazně nižší než ta naměřená. Rozdíly mohou být i při nízké nebo naopak vysoké vlhkosti vzduchu.

AccuWeather zobrazuje aktuální předpověď, hodinovou na nejbližší období, pak klasickou denní a to vše včetně grafů. Jedinou nevýhodou je zobrazovaný proužek s reklamou v horní části displeje. To je ale drobnost, kterou aplikaci rádi odpustíte.

Bude Vás zajímat

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nový kanál o letectví v O2 TV
Nahoru