Jaké bude počasí? Smartphone to ví nejlíp

Aktuální informace o počasí je jednou z nejžádanějších věcí, které chceme po svém smartphonu. A vývojáři operačních systémů to ví a povětšinou dávají standardně informační panel s počasím na hlavní obrazovku.

Nebudeme teď hodnotit, nakolik jsou jednotlivé widgety v předpovědi počasí přesné. Někdy více, někdy méně. Jelikož ale většinou umí více funkcí, tak jim spíš obecnou předpověď počasí můžeme odpustit. Je totiž hodně dalších aplikací, které nám o počasí prozradí mnohem víc. Dnes se podíváme na ty nejzajímavější pro nejrozšířenější operační systém Android.

Už prší?

Plánujete grilování na zahradě a bojíte se, jestli nebude pršet? Snadná pomoc. Podívejte se na aktuální informace z radaru. Stačí si nainstalovat aplikaci Meteoradar. Je zdarma, jako všechny další aplikace v našem přehledu a najdete je v obchodu Google Play.

Ale zpět k aplikaci Meteoradar. Na displeji uvidíte mapu České republiky a okolí, po které se, v případě srážek, prohání barevné fleky. Barva fleků zobrazuje aktuální intenzitu srážek nad daným místem. Od modré, kdy jen mrholí, až po červenou, kdy padají „trakaře“. Mapu lze přibližovat, takže si najdete klidně svou zahradu. Jelikož aplikace umí přehrát situaci za několik posledních hodin, můžete sami odhadnout, jestli v nejbližší době bude u vás pršet a nebo se déšť vaší zahradě vyhne.

Jedu na hory, jak tam je?

Jak je na místě, kam máte namířeno? Třeba jestli svítí na horách sluníčko nebo padá sníh? Snadná pomoc. Další aplikace zdarma vás přesune přímo on-line na místo. Samozřejmě jen virtuálně pomocí videokamer.

Aplikace se jmenuje Webkamery ČHMÚ a v přehledném menu si najdete většinu turisticky důležitých míst v rámci České republiky. Na obrázcích ihned uvidíte on-line pohled na dané místo. A to non-stop, takže třeba i dvě hodiny ráno.

Na vodě plují lodě

[library asset=495]A nebo neplují, protože je málo vody. Abyste si byli jisti, že při sjíždění Sázavy nebo Berounky neprodřete své lodi dno, nainstalujte si další praktickou aplikaci. Jmenuje se Stavy a průtoky a opět ji zdarma najdete na Google Play.

Aplikace shromažďuje ze dvou zdrojů informace o stavu hladiny a průtoku většiny českých i moravských toků. A to na více místech, takže si svou cestu po řece můžete velmi dobře naplánovat a nezůstat tak na suchu.

Jak bude u moře?

Při cestách po světě se jistě vyplatí některé z globálních aplikací, které mají přehled o počasí v celém světě. Celosvětově nejznámější jsou The Weather Channel a AccuWeather. Obě jsou opět zdarma, a v malíčku mají počasí po celém světě.

V menu si můžete vybrat z aktuálních údajů, týdenních předpovědí a map s informacemi o srážkách a dalších čertovinách, které nám počasí může připravit. AccuWeather ještě vše doplňuje v přehledných grafech.

Bude Vás zajímat

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nový kanál o letectví v O2 TV
Nahoru