Na dvojnásobnou rychlost internetu dosáhne přes milion českých domácností

Reagujeme na rostoucí nároky svých zákazníků a pokračujeme ve zrychlování internetových přípojek. Díky bondingu, výstavbě předsunutých DSLAMů, kombinaci pevných a mobilních služeb i investicím do optických přípojek se nám podařilo zdvojnásobit dostupnou rychlost pro více než milion domácností.

Práce z domova, distanční výuka i narůstající zájem o streamingové služby si žádají kvalitní internetové připojení. „Od loňského března výrazně vzrostla poptávka po stabilním internetu od O2. Více než polovina nových zákazníků k nám v předchozím roce přišla od menších Wi-Fi providerů, kteří se častěji potýkají s nedostatečnou kapacitou své sítě,“ vysvětluje Martin Čejka, ředitel fixních služeb v O2. „Desítky tisíc stávajících zákazníků si pak pořídily některý z tarifů s vyšší rychlostí, která lépe vyhovuje jejich aktuálním potřebám,“ dodává Čejka.

Díky bondingu, který jsme spustili na konci loňského listopadu, výstavbě nových DSLAMů a investicím do optických přípojek i technologie WTTx je nyní internet na doma dostupný pro 99 % českých domácností. 72 % z nich přitom dosáhne na tarif s rychlostí 50 Mb/s a vyšší. Dostupnou rychlost si můžete snadno ověřit na webu www.zrychlujeme.cz.

„Všem novým zákazníkům, kteří si pořídí náš Internet HD, nyní nabízíme slevu 200 Kč na prvních 6 měsíců. Zákazníci také automaticky získávají O2 TV Modrá s 34 kanály zdarma,“ popisuje Martin Čejka s tím, že během prvních 2 měsíců je možné si bezplatně vyzkoušet vyšší televizní tarif O2 TV Bronzová s 64 kanály včetně prémiových stanic O2 TV Sport a ochutnávkovým kanálem Premier Sport. Pokud jste sportovní fanoušci, tak vám neunikne žádný ze zápasů české Fortuna ligy, hokejové extraligy, Ligy mistrů nebo anglické Premier League.

Cena Internetu HD závisí na nabízené rychlosti. Nerozlišujeme, zda je internet do domácnosti veden po pevné lince, vzduchem nebo optickým kabelem. „Zákazníkům nabízíme vždy tu nejlepší technologii, která je na jeho adrese dostupná,“ doplňuje Čejka.

Jakub Olšanský Autor článku
Jakub Olšanský
Pro Jakuba jsou telekomunikace koníčkem. Zajímá se o novinky, mezi které patří sítě 5G či C-Roads nebo Big Data. Rád si o těchto nových trendech povídá i s odborníky z O2, se kterými připravuje zajímavé rozhovory.
Související článek O2 vylepšuje nabídku tarifů pro mladé a představuje novou tvář kampaně. Bena Cristovao doplní kapela John Wolfhooker
Nahoru