Svoboda není samozřejmost. Připomínáme si osudy našich letců ve službách RAF

Náš projekt Svoboda není samozřejmost pokračuje. Připomínáme si československé letce RAF, kteří se během druhé světové války zúčastnili bitvy o Británii.

Bitva trvala dlouhých 112 dní a skončila prohrou německého letectva. Za zlomový den se považuje 15. září 1940. V britských kalendářích má i své vlastní označení: Den bitvy o Británii.

Kromě Angličanů se jí zúčastnili i Novozélanďané, Australané, Kanaďané a Jihoafričané, a piloti z nacisty okupovaných zemí. Mezi nimi tvořili nejpočetnější skupinu Poláci (145) a Čechoslováci (88). Po návratu našich letců do vlasti netrvalo dlouho a režim jejich statečnost a hrdinství tvrdě potrestal. Více se dočtete na našem webu zde.

To, že svoboda není samozřejmost, jsme připomněli formou SMS všem, kdo se 15. září pohybovali v okolí všech letišť v ČR.

V ten samý den přišla SMS všem našim zákazníkům, kteří se v té chvíli nacházeli v Anglii.

Tereza Kabešová Autor článku
Tereza Kabešová
Je jedním z O2 Ambasadorů. Radí zaměstnancům i zákazníkům s nastavením služeb. Patří mezi O2 Guru specialisty přes telefony, technologie O2, modemy, set top boxy, O2 Smart Box. V poslední době si velmi užívá i natáčení O2 Guru videí. Ve společnosti už pracuje přes pět let.
Související článek Na webu Svoboda není samozřejmost si můžete vyslechnout příběhy emigrantů
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru