Jak zabavit děti v letadle? Máme pro vás 5 offline aplikací pro ty nejmenší pasažéry

Dlouhé cesty letadlem do prázdninových destinací mohou být někdy namáhavé a nudné, zejména pak pro ty nejmladší. V tuto chvíli však mohou přijít vhod moderní technologie. Vyberte si z pěti aplikací, díky kterým můžete mít vy i vaše děti klidný let. Všechny aplikace jsou naučné a vzdělávací, přičemž čtyři z nich jsou od českých vývojářů. Jsou dostupné jak pro Android, tak iOS.

Mluvídek (3–6 let)

Mluvídek je zábavná logopedická hra vytvořená odborníky pro nejmenší děti. Nenásilnou formou podporuje rozvoj slovní zásoby, paměti a logického myšlení. Aktivně zapojuje děti do hry a nabízí možnost volby mezi českým nebo anglickým prostředím.

Edudadoo (3–6 let)

Další skvělou naučnou aplikací pro děti je Edudadoo. Tato aplikace využívá svět plný barev a ručně malovaných obrázků, které děti mohou propojit s fotografiemi rodičů nebo oblíbených hraček. Edudadoo je navržena tak, aby se děti mohli učit o světě na základě reálných podnětů. Děti mohou například hrát pexeso s fotkami svých rodičů nebo se učit zvuky zvířat podle svých domácích mazlíčků.

O2 knihovna – audioknihy

Svým dětem můžete nabídnout zábavu i prostřednictvím audioknih z O2 knihovny. Najdete zde klasiky jako Mach a Šebestová či Hurvínek, a pro starší děti například sérii Deník malého poseroutky, dětské knihy od spisovatele Jo Nesbø a klasiky jako Hobit, Narnie nebo Vinnetou. Zabavit děti můžete také audioknihou Dětské detektivky s hádankou, která je zapojí do hledání pachatele. O2 knihovna také nabízí rozsáhlý výběr knih pro čtenáře.

Hravouka (6+ let)

Hravouka je česká výuková hra, která byla vytvořena na základě stejnojmenné knihy. Připojte se k Malé Myšce na její průzkumné cestě do fascinujícího světa přírody. Společně objevíte přes 160 druhů zvířat a rostlin v ručně malovaných kulisách lesa, zahrady či rybníka. Hru pořídíte za 129 Kč.

Toca Boca World (6+ let)

Hra Toca Boca World pomáhá dětem vytvářet si vlastní světy, vyprávět své příběhy a vyjadřovat se podle svých představ. Mohou si navrhnout vysněný dům, strávit den na pláži s přáteli nebo režírovat vlastní sitcom. Děti mohou také ozdobit restauraci nebo si zahrát, že provozují psí školku. Není divu, že Toca Boca World byla oceněna jako aplikace roku 2021 pro iPhone.

Od švédského studia Toca Boca tohle není jediný hit – studio má mnoho dalších her, které jsou vhodné i pro mladší uživatele.

Pokud cestujete třeba autem nebo vlakem, zkrátka kdekoliv máte internetové připojení, děti můžete zabavit také online vzdělávací hrou NetKnights. Cílem hry je zvítězit nad Zlounem a stát se díky prokázaným znalostem hrdinou internetu. Během této cesty na vás bude číhat několik otázek z oblastí kyberšikany, bezpečného internetu, sdílení na webu, digitálního zdraví a vyhodnocování informací. Tato hra je dalším krokem v rozvoji vzdělávacího programu O2 Chytrá škola, pod hlavičkou Nadace O2.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Letní čtení s O2 Knihovnou: Oblíbenost e-knih během pěti let vzrostla o 244 %, vyberte si tu svoji
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru