Dovolená jinak. Co si pořádně zakempovat?

Tohle léto bude jiné. Je to ale špatně? Pokud žijete každý den naplno a nečekáte celý rok na jeden týden v Chorvatsku, bude se vám náš plán líbit. Užijte si volno úplně jinak, třeba pod stanem.

 

Stan rozhodně nestavte pod strom

Sice se vám to místo pod stromem zdá moc příjemné, ale nenechte se zlákat. Ráno totiž bude vaše útočiště potaženo lepkavými kapičkami mízy. Z balení stanu by se tak stala noční můra.

 

Asie nebo guláš z kotlíku

Jste gurmáni, ale pod stan si berete instantní nudle? Každý, kdo někdy kempoval, tak vám potvrdí, že třeba jídlo udělané v kotlíku chutná prostě skvěle. Takže si klidně vezměte oblíbená koření, zeleninu. Kvalitní těstoviny či nudle a udělejte si pořádnou asijskou dobrotu bez kompromisů. Chutným gulášem samozřejmě taky nikdo nepohrdne.

 

Na spacáku nešetřete

Chystáte se poprvé vyrazit se stanem do přírody? Tak to potřebujete spacák. Pozor, neberte hned ten první, na který narazíte. Pořádně si jejich nabídku prostudujte a nechte si poradit od někoho zkušeného. Spacák sice může být pěkně prostorný, ale tomu taky pořádně slabý. Díky první chladné, probdělé noci, by vás chuť ke kempování asi hodně rychle přešla.

 

Vybrat si dobrý stan není tak složité

Nabídka stanů různé kvality, odolnosti i velikosti je široká. Vždy záleží na tom, kam se chystáte. Do kempu v Kutné Hoře rozhodně nepotřebujete vybavení jako do Himalájí.

 

Na co nezapomenout

  • přibalte si zubní kartáček a pastu
  • nezapomeňte na vlhčené ubrousky
  • hodit se budou špunty do uší
  • vezměte si neprodyšné nádoby a sáčky na potraviny
  • v batohu nesmí chybět powerbanka na telefon
  • k nezaplacení bude i campingový plynový vařič
  • z jídla nezapomeňte na sušené ovoce – rozinky, banány, energetické tyčinky, čokoládu atd.
  • nesmí chybět ani pořádná porce ponožek
  • s toaletním papírem se netahejte, stačí ubrousky
  • základní zálesácké vybavení asi připomínat nemusíme – zápalky, zapalovač, kapesní nožík atd.

 

I zálesák může být online

I v lese se vyplatí být online. Můžete se totiž ponořit do řady „přírodních“ aplikací. Zkuste třeba appku PlantNet (iOS, Android). Umožní vám určit jméno neznámé rostliny, stromu či keře.

Chcete navíc zůstat ve spojení s vašimi blízkými? Tak to si pořiďte některý z našich NEO tarifů s pořádnou porcí dat. Díky balíčku O2 Spolu si navíc tarify může užívat celá rodina. Zkombinujte mobilní tarify až pro 6 osob, internet a třeba O2 TV a ušetřete. Všechny služby najdete přehledně na jedné faktuře. Nastavení služeb můžete navíc kdykoliv změnit. Více informací najdete zde.

 

 

 

Související článek Je to u vás doma jak po boji? Naučte se uklízet efektivně
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru