Home office a videohovory. Máme pro vás pár tipů, jak vypadat na webkameře dobře a šik

Pracujete kvůli karanténě z domova? Tak to se bezpočet videohovorů stalo pevnou součástí vaší každodenní osmihodinovky. Věříme, že se i během těch několika týdnů o svůj zevnějšek staráte a dodržujete obecně známé stereotypy pro home office. I tak se ale po zapnutí kamery občas vyděsíte, kdo se to k vám do bytu vloupal, a že to přece nemůžete být vy? Nebojte, něco s tím uděláme. Tady máte pár tipů.


„Šaty dělaj člověka“

U videohovorů tento nadpis neplatí tak úplně. Nikdo nevidí, zda máte nevzhledné vytahané tepláky či snad spodní díl pyžama. Řešit musíte jen oblečení od pasu nahoru. Vezměte si nejlépe jednobarevné tričko, košili či halenku a vyhýbejte se příliš výrazným modelům s rušivými vzory. Může to odpoutat pozornost od toho, co říkáte. Vyhněte se pro kameru nevhodné červené, černé a bílé barvě. Vyvarujte se také šperkům, které mohou „házet“ odlesky.

Pozor na vlasy

Co se vzhledu týče, tak muži by samozřejmě měli být upravení a učesaní. Křehkému pohlaví to nemusíme připomínat. Vlasy nesmí výrazně zasahovat do obličeje – udělejte si culík nebo jen stáhněte pár pramínků vpředu. Rtěnku volte nevýraznou nebo ji nahraďte balzámem na rty.

 

Umístění kamery

Než se k videohovoru připojíte, nejprve si sami vyzkoušejte, v jakém úhlu vás ostatní uvidí. I když máte webkameru zabudovanou v notebooku, není problém se na židli posunout. Hledět do ní trochu stranou atd. Řada úhlů totiž může k vaší nelibosti zvýraznit některé obličejové rysy a zkreslit váš vzhled. Zkontrolujte si také, že objektiv kamery máte nejlépe v úrovni vašich očí nebo lehce nad nimi. Seďte od kamery v dostatečné vzdálenosti, aby byla vidět obě vaše ramena i celá tvář.

Osvětlení

Myslete i na dobrý zdroj světla. Vyhněte se místům se slabým osvětlením nebo přílišným podsvícením – okno za zády, lustr s deseti žárovkami atd. Naproti sobě byste měli mít nějaké nepřímé světlo. Postačí třeba lampička postavená někde u monitoru.

 

Pozor na to, co se děje za vámi

I když splníte všechny předchozí body, může vás zradit něco nekalého, co se děje za vašimi zády. Středem pozornosti se pak místo vás stanou třeba děti, přitažlivý partner či partnerka, pes či program v televizi. Nejlepším řešením je tak jednobarevná zeď.

Udržujte oční kontakt

Platí to samé, co při reálném kontaktu. Udržujte oční kontakt a hleďte vždy do kamery. Nevypadá zrovna dobře, pokud budete něco zakusovat nebo uhýbat zrakem k televizi.

 

 

Buďte v kontaktu s rodinou i s přáteli díky neomezeným datům od O2

Videohovory samozřejmě můžete vést i prostřednictvím chytrých mobilů ať už jste kdekoliv. Co po práci třeba sednout na kolo, jít si zaběhat nebo se projít a poklábosit si pak s příbuznými a kamarády. Ani venku se navíc nemusíte bát, že byste spotřebovali váš datový limit. Kvůli nelehké situaci v souvislosti s koronavirovou krizí vám v rámci O2 aktuálně do konce dubna nabízíme neomezená mobilní data.

Zákazníkům, kteří mají u O2 mobilní hlasové tarify s daty, včetně těch ve zvýhodněných balíčcích O2 Spolu, jsme do konce dubna umožnili využívat data neomezeně i po vyčerpání základního objemu v měsíčním paušálu. Neomezená data můžete čerpat díky balíčku NEO, který si aktivujete v online samoobsluze Moje O2 nebo v prodejně O2. Pokud využíváte například tarif FREE+ stříbrný a aktivujete si balíček neomezená data, můžete po vyčerpání svých 14 GB surfovat dál rychlostí NEO Optimal.

Související článek Neválejte se v posteli. Máme pro vás tipy a triky pro práci domova
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru