O2 pomáhá. Posilujeme signál pro sklad Policie ČR

V současné nouzové situaci pomáháme prostřednictvím našich technologií, kde se dá. Dáváme neomezená data zdarma, bezplatně rozesíláme informační SMS všem občanům, technicky pomáháme s preventivními kroky proti šíření nákazy. Nyní jsme se rozhodli vyhovět také žádosti ministerstva vnitra a pomocí mobilního vysílače jsme bezplatně posílili signál v okolí skladu v Opočínku u Pardubic, odkud policisté a hasiči distribuují zdravotnický materiál pro celou ČR.

„Naše sklady se nachází ve vylidněné oblasti se špatným signálem. Vážíme si proto rychlé pomoci operátora O2, který během pár dnů na vlastní náklady do oblasti umístil mobilní vysílač. Díky tomu se signál výrazně zlepšil a my můžeme naši práci lépe koordinovat,“ popsal plk. Ing. Jaroslav Machala, vedoucí odboru na Krajském ředitelství Policie Pardubického kraje.

Signál O2 zajišťují tisíce vysílačů rozmístěné napříč republikou, které zajišťují pokrytí pro 99 % populace. Najdou se však i situace, kdy je potřeba signál posílit pomocí mobilního vysílače. Jsou to třeba jednorázové sportovní a kulturní akce, kde se schází tisíce lidí, nebo akce v odlehlejších lokalitách. A takovým místem je i sklad v Opočínku u Pardubic, který je však nyní velmi důležitý pro distribuci zdravotnického materiálu. Proto jsme se rozhodli vyhovět žádosti ministerstva vnitra a mobilní vysílač tam bezplatně nainstalovat. Těší nás, že tak můžeme policii pomoct při jejich záslužné práci. Kromě toho jim stejně jako ostatním zákazníkům včetně firem a státních institucí dáváme neomezená data zdarma až do konce dubna zdarma.

 

Jakub Olšanský Autor článku
Jakub Olšanský
Pro Jakuba jsou telekomunikace koníčkem. Zajímá se o novinky, mezi které patří sítě 5G či C-Roads nebo Big Data. Rád si o těchto nových trendech povídá i s odborníky z O2, se kterými připravuje zajímavé rozhovory.
Související článek Jak zvládnout home office
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru