Prostřednictvím SMS našim zákazníkům připomínáme 51. výročí okupace ČSSR vojsky Varšavské smlouvy

V rámci našeho projektu Svoboda není samozřejmost v O2 pokračujeme v připomínce důležitých momentů naší novodobé historie. Právě na 21. srpna připadá už jednapadesáté výročí okupace Československé socialistické republiky (ČSSR) vojsky Varšavské smlouvy. Ať už jste to osudné ráno roku 1968 zažili osobně, nebo vám o něm vyprávěli rodiče, příbuzní či známí, vzpomeňte si s námi.

V noci 21. srpna 1968 vzbudil obyvatele tehdejšího Československa hluk za okny. Mladší ročníky nechápaly, co se děje. Ti, kteří ještě pamatovali druhou světovou válku, tušili. Tanky. Vojáci. Další válka? Ne, „jen“ okupace přejmenovaná vládnoucí garniturou na „přátelskou výpomoc“. Atmosféru tehdejších pohnutých dní našim zákazníkům připomínáme formou SMS. Tak, jak tenkrát postupovala naším územím okupační vojska, budeme rozesílat zprávy obyvatelům jednotlivých měst.

Zavzpomínejte si proto nejen na tu jednu noc, která symbolicky ukončila volnější atmosféru takzvaného pražského jara. Ale i na to, co přišlo po ní. Na roky normalizace, zákazy všeho, co neschválilo politbyro, na postupnou rezignaci většinové společnosti, věznění a vyhazovy ze zaměstnání i škol, na všudypřítomný strach. Tohle všechno jsme už skoro zapomněli. „Je důležité momenty naší nedávné historie neustále připomínat. Čas totiž neúprosně běží a my nesmíme připustit, aby se ze vzpomínek odcházejících pamětníků stala historie, která se bude opakovat,“ podotýká David Daneš, ředitel marketingu a brandu ve společnosti O2.

Díky naší aktivitě Svoboda není samozřejmost, už jste si spolu s námi mohli zavzpomínat například na padesáté výročí sebeupálení studenta historie Jana Palacha, na neustálou cenzuru, kterou zažívali tuzemští novináři, spisovatelé, ale i muzikanti. „V loňském roce jsme se kvůli výročí sametové revoluce věnovali i osudům obyčejných lidí, kteří v listopadu 1989 zaplňovali náměstí a přispěli tak k tomu, že i mi si nyní můžeme užívat osobní svobody, o které se jim ani ve snu nezdálo,“ uvádí Daneš. Nedopusťme, aby se historie opakovala. Protože #SvobodaNeniSamozrejmost.

 

Jiří Řezáč Autor článku
Jiří Řezáč
Společně s O2 Guru Ambasadory realizuje všechny O2 eventy a roadshow po celé republice. Nejčastěji na akce táhne za svým autem O2 Guru karavan, se kterým již za ty roky najezdil tisíce kilometrů – a to bez nehod. Jirka je ve firmě již od začátku Eurotelu a zažil zrod všech technologií, produktů a řešení. Baví ho všechny technologické novinky, wearables i chytrá domácnost. Vždyť na O2 Smart Boxu a jeho řešení chytré domácnosti má zařízený celý dům, od zabezpečení až po ovládání topení. Vzhledem k jeho zkušenostem se na něj často ostatní kolegové obrací o radu, a to jak trenéři, tak i třeba call centra. Jirka vždy rád pomůže a poradí, protože šířit dobré jméno O2 Guru a pomáhat ostatním ho prostě baví.
Související článek O2 v rámci Mezinárodního dne svobody tisku připomíná příběhy novinářů, kteří v době totality nemohli svobodně psát
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru