Mladí a neklidní – O2 talenti na startu

Představujeme vám novou rubriku „Mladí a neklidní – O2 talenti na startu“. Minulý týden se představila stážistka Denisa z oddělení Externí komunikace, nyní jsme vyzpovídali Terezu, která dokázala půl roku vést tým jako zástupce za manažera O2.cz. Těšte se i na další příběhy mladých talentů, a pokud se k nim chcete přidat, chyťte si svou stáž ZDE.

Terezo, v O2 pracuješ už dva roky. Jak vzpomínáš na své začátky?

Nastoupila jsem do O2 jako Specialista on-line komunikace. V té době jsem ještě prezenčně studovala Univerzitu Palackého v Olomouci, obor Mediální studia. Na začátku to bylo dost náročné, ale nechtěla jsem se téhle pracovní příležitosti vzdát a šla do toho. Tehdy jsem se zároveň stala součástí O2 Graduate programu, takže kromě práce mě v O2 čekalo i hodně vzdělávacích workshopů a networking s managementem a dalšími absolventy.

DSC3196

foto: Jako dobrovolník Nadace O2 v organizaci Zajíček na koni.

Jak probíhalo výběrové řízení na pozici Specialista on-line komunikace? Připravovala ses na něj?

Výběrové řízení rozhodně nebyla procházka růžovým sadem. Čekala mě tři kola. První kolo byl standardní pohovor. Druhé kolo už bylo těžší, byl to praktický test, který měl tři části. Ty jsem měla zpracovat za 45 minut. Test nebyl náročný sám o sobě, ale největší výzvou bylo stihnout všechno v tak krátkém časovém úseku. Třetí kolo se skládalo z domácí přípravy a poté prezentace řediteli oddělení, manažerovi i budoucím kolegům. Na pohovor jsem se pečlivě připravovala a nastudovala si hlavně věci, ve kterých jsem si nebyla 100% jistá. Hodně času jsem také věnovala prezentaci a vyplatilo se to. Pak už přišla jen vysněná nabídka práce.

IMG_4548

foto: Den práce odkudkoliv. Přes Webex se účastníme prezentace nové brandové strategie.

Jsi v O2 spokojená? Je něco, co se ti nelíbí a změnila bys to?

V O2 se mi moc líbí. Co mám na firmě ráda, je hlavně její přístup k zaměstnancům. Člověk tu má hodně možností rozvoje, čeká na něj spousta benefitů, a pokud chce a jde si za svým, otevře se mu i široká škála možností kariérního růstu. Jediné, co bych změnila, je pracovní prostředí. Přiznám se, že mi přijde trochu nudné. Zkrátka klasický open space. Na téhle změně se už ale pracuje. Naše kancelář bude v následujících měsících procházet rekonstrukcí, tak se s týmem těšíme na nové, kreativní prostory.

Jakých největších úspěchů jsi v O2 zatím dosáhla?

Za svůj největší úspěch považuji možnost vyzkoušet si pozici manažera. Po roce a půl došlo v našem týmu k pár změnám a já jsem dostala šanci vést svůj vlastní tým. Byla jsem opravdu ráda za to, že mi šéf svěřil tak důležitou roli a měl ve mě důvěru. Na téhle pozici jsem byla půl roku a byla to pro mě neocenitelná zkušenost.

IMG_5761

foto: S kolegyní Pavlou Šedivou na listopadovém Marketing festivalu.

Jak vypadá tvůj typický pracovní den?

Pracuji na webu O2.cz. S týmem máme na starosti v podstatě celý web – texty, tvorbu stránek, zařazování kampaní na web aj. Sledujeme hlavní stránku a její návštěvnost. Zkoumáme, na co lidé klikají, co je zajímá a jak stránky můžeme vylepšit. Zajímavá je hlavně práce na projektech. Setkáme se se zadavatelem, zjistíme, o čem jejich projekt je, a navrhneme, jak by to u nás na webu vypadalo. Pak nás čekají schůzky s kreativní agenturou, která nám dodá návrhy, a my vybíráme ty, které se nám líbí. Je to zajímavá práce, pořád pracujete na něčem novém.

Myslíš, že jsou pro tebe ve firmě další možnosti rozvoje a kariérního růstu?

Určitě ano. Příležitostí je spousta. Neustále jsou tu možnosti vymýšlet další zajímavé projekty a rozšiřovat svůj tým, učit se něčemu novému. Navíc se objevují i další kariérní výzvy. Letos jsem např. byla na základě svých zkušeností zařazena do talentového programu společnosti, který se interně nazývá Šampioni. Čeká mě setkávání s nejvyššími manažery, vzdělávací akce a další projekty.

-Kariéra v O2-

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru